- Mam kilka tablic
- 1 element z tablicy, trzeba porównać z tym samym elementem z innej
- W wyniku może się posortuje, ale skąd mam wiedzieć z jakiej tablicy wywodzi się konkretna rzecz?
- XOR na elementy, sortowanie przełącza się wtedy na inny element
Mam ogólnie tak:
//Legenda tab[0] - wygranych, tab[1] - przegranych, tab[2] - remisy, tab[3] - ilosc spotkan, tab[4] - roznica bramek, polska(3,0,0,3,5); grecja(2,1,0,3,10);
Ogólnie rozgryzłem taki motyw jak array_multisort, tylko nie wiem skąd info pobrać z jakiej tablicy pierwotnie wywodzi się liczba.
Doprowadziłem to do takiej postaci, że:
//[0] - zespoly [0] { tab[0] - wygranych, tab[1] - przegranych, tab[2] - remisy, tab[3] - ilosc spotkan, tab[4] - roznica bramek, } zespol[0][0]
Wynik jaki potrzebuje dostac, to np: polska-grecja-niemcy-holandia
// UPDATE
function sortuj_tabele(){ var nazwa_zmiennej = 'grupa_'+wybrana_grupa; var dodaj = new Array(nazwa, window[nazwa][1], window[nazwa][2], window[nazwa][3], window[nazwa][4], window[nazwa][5], window[nazwa][6], window[nazwa][7], window[nazwa][8], skrot); }); function porownaj_druzyny(a, b) { wynik = a[5] - b[5]; alert(a[5]-b[5]) if (wynik == 0){ wynik = a[4] - b[4]; } return wynik; } function posortowane_druzyny(tab) { //alert(value[0]); //alert(value[9]+'-'+value[0]); }); window['grupa_'+wybrana_grupa] = tymczasowa_tablica; } posortowane_druzyny(posortowana_aktualna_grupa); }
To co wyskrobałem, usorta ze specyfikacji zassałem. Ale to jak internet z netii, testujemy jak to lata. I szczerze logiki nie mogę się dopatrzyć przy sortowaniu, przy małych wynikach kod sobie radzi. A przy większych już żyje własnym życiem.