Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML][PHP] Wysyłanie formularza.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maxil
Witam mam zamiar zrobić zarządzanie danymi i akceptacje poprzez zmianę selecta czyli onchange.
Mniej więcej to będzie wyglądać tak:

cos coś coś select z opcjami
cos2 cos2 cos2 select z opcjami

i tu pojawia się moje pytanie.
Czy da się przesłać dane z tylko z jednego selecta na którym zostało coś zmienione czy nie bardzo?
Jeśli coś niejasno napisałem powiedzcie to opiszę dokładniej.

Kod mniej więcej wyglądał by tak:

1. <tr>
  2. <td>Jakieś info</td>jakieś kolejne info</td><td><form method="POST"><select name="action" onchange="this.form.submit()"><option>(wybierz)</option><option value="save|5">Zapisz</option><option value="delete|5">Usuń</option></select></form></td>
  3. </tr> <tr>
  4. <td>Jakieś info2</td>jakieś kolejne2 info</td><td><form method="POST"><select name="action" onchange="this.form.submit()"><option>(wybierz)</option><option value="save|6">Zapisz</option><option value="delete|6">Usuń</option></select></form></td>
  5. </tr>

Nie zwracajcie uwagi na wygląd tego kodu ponieważ napisałem go teraz tylko po to abyście wiedzieli jak to chcę zrobić.
gorden
nie za bardzo rozumiem to, co podałeś to już jest rozwiązanie. najłatwiej będzie dać wszystko w jednego forma, dać do select różne name i w php zrobić warunek na isset do każdego z osobna. jeśli true to pod issetowaną zmienną masz wartość zaznaczonego option
maxil
To co podałem to nie jest rozwiązanie. Dlaczego?
Dlatego, że były wysyłane oba selecty. Gdy przesłałem to GET'em to url wyglądał tak: ?action=(wybierz)?action=delete|5
Poradziłem sobie javascriptem z wykorzystaniem self.location.href
Dzięki za próbę rozwiązania mojego problemu.
Plus dla Ciebie gorden
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.