Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][CURL] Bramka Sms
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
eloZiomek
Hej mam pewien problem gdyż usiłuje stworzyć bramke sms opartą na gotowej już bramce.
Mój problem jest taki że do wysłania smsa jest taki kod formularza
  1. <form action="send.php" method="POST" name="send" autocomplete="off" onsubmit="send_sms(document.getElementById('numer').value, document.getElementById('tresc').value, document.getElementById('podpis').value ); return false;">

I teraz pojawia się problem gdyż za cholere nie mam pojęcia jak wysłać ten kod JS za pomocą curla a potrzebuje właśnie wywołać "send_sms"

Z góry dzięki za propozycje/pomoc smile.gif
Pozdrawiam
-kaem-
musisz w zdarzeniu onsubmit wywołać funkcję, która prześle odpowiednie argumenty AJAXEM do skryptu php i tam w tym skrypcie już curlem sobie działasz.
eloZiomek
Rozumiem iż to jest coś takiego jak w tym temacie?
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=188105

Dodam że ja nie potrzebuje pobrać danych z dokumentu wystarczy że pisze je na sztywno mi głownie chodzi o te "send_sms"
-kaem-
Ale i tak musisz parametry ajaxem do skryptu php wysłać, bo przecież nie zrobisz tego wysyłania po stronie JavaScriptu. Jeśli chodzi o to co jest w Twoim linku: to częśc odpowiadająca za curla tak mniejwięcej ma wyglądać . Natomiast do przesyłania danych POSTEM po stronie przeglądarki do skryptu.php zastosuj najlepiej jQuery, np. funkcję $.post ewentualnie $.ajax($.post łatwiejsza).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.