Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP] Klasa simpleimage a plik wyjściowy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pjamalia
Witam,

Korzystam sobie z klasy SimpleImage SimpleImage Nie mojego autorstwa. Miałem sobie napisać obsługę zmnieniania rozmiaru zdjęć lecz znalazłem już gotowca. Dobra koniec tego lania wody. Wracając do problemu jaki mam podczas zabawy z tą klasą. Pobieram plik graficzny tak jak na przykładach. Resizuje go i przez metode save(); zapisuje do odpowiedniej lokalizacji. Wszystko fajnie katalog istnieje plik tam wpada lecz efektem jest czarny prostokąt. Plik wygląda jakby był, źle zapisany bo się prawidłowo nie wyśietla...

Czy ktoś z was drodzy PHPowcy bawił się tą klasą? Sciezki itd są dobre, wszystko w nocy debuggowałem...

pozdrawiam
strife
Spróbuj użyć innego pliku, czy jesteś pewien że plik które obrabiasz istnieje w podanej lokalizacji? Masz włączone pełne raportowanie błędów?
pjamalia
przekazuje do metody raczej plik od razu z uploadu formatki także no tutaj to on już zapewne jest. Pliki mi się tworzą w dwóch lokalizacjach lecz są czasrnymi prostokątami jak je podejrzę...
strife
Cytat(pjamalia @ 8.02.2012, 09:54:40 ) *
przekazuje do metody raczej plik od razu z uploadu formatki także no tutaj to on już zapewne jest. Pliki mi się tworzą w dwóch lokalizacjach lecz są czasrnymi prostokątami jak je podejrzę...

Ja na początek przed wszystkim zaczął bym od sprawdzenia czy ta klasa rzeczywiście działa tak jak powinna. Stwórz sobie jakiś prosty przykład wykorzystania jej.

Poza tym możesz się upewnić czy ten plik z uploadu rzeczywiście istnieje bo wszystko wskazuje na to, że coś się na tym etapie może krzaczyć. Napisz mi też czy masz włączone raportowanie błędów na maksymalny poziom? (Pierwszy link w mojej stopce).
pjamalia
Klasa na mniejszym przykładzie pracuje pięknie.
Jeżeli chodzi o uploadowany plik to jest obecny... Na ten czas przyłożę się do debbugowania tego dziwadła. Jeżeli padnę z sił to pochwalę się tym na forum oczywiśćie ... headsetsmiley.png

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.