Mam problem z przesyłaniem pliku. Mam skrypt, za pomocą którego chcę przesłać plik i dane do bazy. Dane zapisują się świetnie, ale plik nie zapisuje się w katalogu głównym a nie w podanym katalogu. Co mogę zrobić, aby zmienić miejsce, gdzie się zapisuje plik, tzn co tu zmodyfikować aby przesłany plik znalazł się w katalogu 'pliki' a nie w katalogu głównym?
$zdjecie = $_POST['zdjecie']; $ImageDir = "pliki/"; { { $tytul = $_POST['tytul']; $autor = $_POST['autor']; $opis = $_POST['opis']; /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// //////Jakby pojawiły się błędy na stronie { echo '<div class="niedodanie_komentarza"> Wiadomość nie została dodana. Jedno z pól jest puste! Spróbuj jeszcze raz. </div>'; } { echo '<div class="niedodanie_komentarza"> Nie wybrano pliku! </div>'; } else { $sql = "INSERT INTO pliki (tytul, data, autor, plik, opis) VALUES ('$tytul',CURDATE(),'$autor','$plik','$opis');"; if($result) { echo '<div class="dodanie_komentarza"> Dodano wiadomość do bazy! | Aby zobaczyć aktualną listę wpisów <a href="...php?id=a_pliki" title="zobacz odświeżenie strony">kliknij</a> stronę. </div>'; } else { echo '<div class="admin_info_2"> Nie udało się dodać wiadomości do bazy! Spróbuj ponownie. </div>'; } } } else { } }
Bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam...