mam problem z moim skryptem - kumpel pomógł mi go napisać, lecz teraz zostałem sam ze skryptem i nie wiem za bardzo jak sobie poradzić z tym.
Do rzeczy - skrypt łączy się z bazą danych, pobiera informacje z kolumny "dukaty" i "fortyfikacje" dla konkretnego usera.
Następnie po kliknięciu buttonu "odejmuj", skrypt odejmuje wartość -3 w kolumnie dukaty i dopisuje +1 w kolumnie fortyfikacje.
moja tabela users wygląda tak :
Cytat
user_id user_login user_haslo gg dukaty fortyfikacje
Lecz skrypt nie działa. Pierwsze - wyrzuca na przywitaniu:
Cytat
Witaj user_testowy!
Warning: mysql_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/linux2/domains/kozacy.org/public_html/karaiby/kupuj.php on line 17
Warning: mysql_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/linux2/domains/kozacy.org/public_html/karaiby/kupuj.php on line 18
[Na dole button "Odejmij"]
Warning: mysql_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/linux2/domains/kozacy.org/public_html/karaiby/kupuj.php on line 17
Warning: mysql_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/linux2/domains/kozacy.org/public_html/karaiby/kupuj.php on line 18
[Na dole button "Odejmij"]
Po kliknięciu buttonu, adres zmienia się na kupuj.php?odejmuj=1, wyrzuca na stronie "Odejmowanie wykonane", lecz w bazie danych nic się nie zmienia.
Oto mój skrypt:
<?php ?> Witaj <?php ?>! <?php $user_login = $_SESSION['user_login']; $zapytanie = 'SELECT dukaty fortyfikacje FROM users WHERE user_login=%s'; $odejmuj = $_GET['odejmuj']; if($odejmuj == 1) { $zapytanie = 'UPDATE tabela SET dukaty=dukaty-2 fortyfikacje=fortyfikacje+1 WHERE user_login=%s'; $odejmuj = 0; } ?> <HTML> <BODY> <form method="GET" action="kupuj.php"> <input type="hidden" name="odejmuj" value="1"/> <input type="submit" value="odejmuj"/> </form> </BODY> </HTML>
gdzie jest błąd? Prosiłbym o poprawienie w miarę możliwości. Z góry dziękuję!
Pozdrawiam serdecznie