Witam serdecznie.
Chciał bym poprosić o wskazówkę/pomoc.
Mam mini PA. W nim edycję podstron za pomocą NicEDIT.
Na serwerze offline (vertrigoserv) zapis edytowanej treści działa poprawnie (chodzi dokładnie o zapis kodu HTML/CSS do pliku). Znaki zapisują się poprawnie.
Niestety to samo postawione na serwerze (1&1 tu akurat, lecz większość serwerów raczej ma te same ograniczenia ze wzgledu n apotencjalne ataki na WWW i serwery) juz nie.
Przykład kody wygenerowanego z zapisanego na serwerze:
  1. <p style=\"font-family: courier new;\"><font size=\"2\">Quisque convallis convallis aliquet. Nulla facilisi. Curabitur pretium, dolor vel dictum aliquam, quam nisl varius odio,
  2. pulvinar interdum leo neque eget quam. luctus nec dolor.</font></p></div>

A teraz ten sam fragment zapisany na serwerze postawionym u siebie
  1. <p style="font-family: courier new;"><font size="2">Quisque convallis convallis aliquet. Nulla facilisi. Curabitur pretium, dolor vel dictum aliquam, quam nisl varius odio,
  2. pulvinar interdum leo neque eget quam. luctus nec dolor.</font></p></div>

(kod lekko przycięty, skrócone lipsum ;] )

Rozwiązane.
Plik do zapisu jest dość prosty:
  1. <?php
  2.  
  3. $file=fopen($_POST['trasa'], "wt");
  4. flock($file, LOCK_EX);
  5. fwrite($file, $_POST['pliczek']);
  6. flock($file, LOCK_UN);
  7. fclose($file);
  8. echo "<script type=\"text/javascript\">
  9. window.setTimeout(\"window.location.replace('index.php');\",100);
  10. </script>";
  11. exit();
  12. ?>

Pomiędzy plikiem edytowanym i zapisu jest jeszcze kilka ale mało istotnych. Są to tylko fomry z textarea mające na celu ładowanie treści oraz przekazywanie odpoiwednich scieżek do pliku zapisu. Nic ponad to.

Pozdrawiam i proszę o pomoc. Zalezy mi na poprawnym zapisie HTML/CSS.

PS. O stripslashes wiem, tylko nie wiem gdzie zastosować. Czy serwer ma aktywne magic_quotes_gpc nie jestem pewien. Przy phpinfo() nie widzę go nigdzie.

PPS. Ok, nie ważne. Problem rozwiązany