Cześć.
Bawię się od jakiegoś czasu w html ( 4.01) i CSS (2.1) , stworzyłęm kilka stronek na zasadzie ściągniecia szablonu , i podmienianiu sobie wszystkiego co się da ( kolorystyka , grafika, tekst itp). Mam też jędną bardziej dopracowaną , którą myślę sam bym potrafił zbudować bez używania szablonów. Niestety ,nie mam pojęcia jakie wymiary mają posiadać poszczególne elementy. Jak wielkie może być logo, jak potem do tego dopasować nawigację wraz z :hover'ami. Nie wiem , w jakich odległościach robić marginesy , by to wszystko ładnie wyglądało. Przykładowo , mógłbym sobie naszkicować jakiś przybliżony wygląd strony na kartce a4, umiałbym stronę rozpisać na html, dodać również jakieś smaczki w css, ale nie wiem , jak ciąć (właściwie w jakich rozmiarach) poszczególne bloki grafiki na stronie, i następnie jak ją przypisać w kodzie. Moglibyscie polecić jakąś lekturę, poradnik cokolwiek co by mi to wyjaśniło? Przy okazji chciałbym się spytać czego sie uczyć dalej , co byście polecali ? (javascripta? php? czy coś innego)