Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [IE] Problem z certyfikatem SSL
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
krzys_86
Witam.

Wykupiłem certyfikat SSL na home.pl , podpiąłem pod serwer który mam (domena www.domena.pl) i tutaj zaczął się problem. Przeglądarka IE nie chce uznać certyfikatu jako zaufanego i odstrasza urzytkowników z tej że przeglądarki. Ma ktoś może jakiś pomyśł jak to rozwiązaćquestionmark.gif Myślałem o najprostrzym rozwiązaniu, żeby urzytkowników IE przekierowoywać na stronke bez ssl ale może ktoś z Was ma jakieś ciekawsze propozycję, bądź miał podobny problem.

Pozdrawiam
Krzysztof
boro11
Sprawdź sobie ssl checkerem:
http://www.sslshopper.com/ssl-checker.html

Być może brakuje jakichś pośrednich certyfikatów(w moim przypadku tak było), lub ssl nie został zainstalowany poprawnie. Tak czy inaczej polecam skontaktować się z dostawcą, który ma obowiązek problem rozwiązać, bo zapewne gwarantował że SSL działa w 99% przeglądarek (IE na pewno)
krzys_86
Cytat
The certificate should be trusted by all major web browsers (all the correct intermediate certificates are installed).

Czyli zainstalowany powinien być poprawnie, w takim razie faktycznie skontaktuję się z dostawcą certyfikatu.

Dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.