Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Submit, formularze i wielkość okienka
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
L-W
Pytając mojego znajomego o radę w tym temacie, odesłał mnie na to forum.. ale po kolejnym przeszukaniu tematów z wyszukiwarki stwierdzam: albo ja czegoś nie rozumiem, alebo to nie jest odpowiedź na moje pytanie. nie ukrywam, ze bardziej to chyba JS od php, ale wierze, ze tutaj mi ktoś pomoże... O_o

otóż: napisałam prostą sondę, jedno pytanie, kilka <input> radio i jeden submit. wyniki otwierają się w nowym oknie [<form action=sonda.php itd.. && target=_blank (...)]

i wszystko działało, ale fajnie by było, gdyby strona z wynikami otwierała się w wielkości, jaką ja jej przypiszę.
korzystałam z [często powtarzanego tu] skryptu displayWindow

a wywoływany był [po wyrzuceniu z <form> action i target]
onSubmit=displayWindow(...).

owszem- działało, tylko wszystkie wykonywane przez sonda.php funkcje wykonują się dopiero po tym, jak zobaczy się okienko z wynikami - wiadomo, zmienne są wysyłane POSTem, tak samo jak i fakt, że otworzyć ma się nowe okienko... więc siłą rzeczy się nie doliczają wyniki i nie pokazuje info typy "już głosowałeś" czy "twój głos został doliczony".

potem próbowałam zastąpić onSubmit =(..) action=\"java script:displayWindow(...)\"

ale tutaj już w ogóle nie działa doliczanie...

i ja już nie mam żadnej koncepcji...
ktoś ma jakiś pomysł?
tumczasty
nie wiem, czy dobrze rozumiem...
zrób tak:
  1. <form action="sonda.php" target="nazwa_mojego_okienka" onsubmit="open('puste.html','nazwa_mojego_okienka','...');">

chodzi o to, by nazwy okien w TARGET i drugim parametrze funkcji [window.]open() były identyczne. A 'puste.html' to pusty plik (można dać adres nieistniejącego pliku, do 'about:blank' albo nawet 'sonda.php')
L-W
mniej więcej o to. w każdym razie zmodfikowałam trochę to displaywindow i napisałam podobnie do tego kodu. co prawda ładuje sie z małym opóźnieniem, ale działa i jest świernie, dzięki smile.gif
[Regis]
Widzisz Lidka - mowilem ze tu zawsze znajdzie sie ktos kto pomoze biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.