Witam, jestem kompletnie zielony, i nie mam bladego pojęcia o Bazach danych itp stąd też może błąd w tytule tematu, natomiast mam do rozwiązania problem i bardzo szybko się uczę. Opis sytuacji: mam stronę, na której mam umieszczone pliki (nie jestem administratorem, natomiast mam pewne możliwości co do modyfikowania strony coś w stylu chomikuj.pl), i na tej stronie potrzebuje zrobić wyszukiwarkę plików, która może działać np tak, wpisuje nazwę pliku i jeżeli jest on na stronie to wyszukiwarka przechodzi na adres pliku np. "www.strona.pl/filmy/fajny_film.avi", domyślam się, że będę musiał założyć bazę danych z odpowiednimi komórkami, na jakiejś stronie, a później przez tą wyszukiwarkę, która jest na innej stronie, przeszukiwać moją bazę danych. Moje pytanie jest następujące, czy istnieje wogóle możliwość wykonania takiej rzeczy, i jeżeli tak to prosił bym o jakieś wskazówki na początek, oczywiście nie typu: "naucz się zakładać bazę danych", tylko konkrety

i jeszcze chciałbym wiedzieć, o ile wykonanie tego jest możliwe, jaki jest stopień trudności tego problemu, i ile mniej więcej czasu zajęło by robienie czegoś takiego człowiekowi który się na tym zna

Z góry dzięki wielkie za odpowiedzi