Ok - dziękuję za dotychczasowe wypowiedzi.
Jak już jesteśmy przy temacie cena-jakość to może podzielę się z Wami zakresem cenowym z ofert jakie otrzymałem od różnych firm programistycznych, agencji interaktywnych itd.
Najniższą cenę za napisanie takiego skryptu zaoferował student jednej z krakowskich uczelni, mający ładne portfolio, legalną działalność itp.
Cena - 300pln netto, czas wykonania ok 2. tygodnie. ROK! gwarancji. Zapewniał mnie ( co z resztą wiem sam ), że jest to bardzo prosty skrypt, ale zostanie wykonany wg. obowiązujących standardów, odpowiednio zabezpieczony i wydajny.
Najdroższa oferta - 3500pln netto od jednej z Warszawskich agencji interaktywnych, mająca w swoim portfolio wykonane projekty dla kilku znanych każdemu marek. Od konkursów na facebooka do pokaźnych i rozbudowanych serwisów gromadzących społeczności. Tutaj również w pakiecie otrzymuję 3 miesiące gwarancji "rozruchowej", darmowy support i co jest warte uwagi grafikę dostosowaną do mojego ( gotowego już ) logo strony. Czas oczekiwania również 2 tygodnie.
Wszystkie oferty jakie dzisiaj przeczytałem ( a jest ich trochę ) dotyczą wykonania serwisu wymienionego w temacie wątku o wszystkich ( identycznych ) funkcjonalnościach jak w skrypcie firmy iprosoft.
Automatycznie nasuwa mi się kilka pytań - czy w takim wypadku 106pln za skrypt to dużo? Nie trzeba być Johnem Rockefellerem, żeby podzielić 3500pln przez 106pln, co daje bez przecinków 33 sprzedane kopie.
Jaka w takim razie jest różnica, bo chyba tylko w cenie ? Student kiedyś też skończy studia i może będzie pracował dla tej agencji w Warszawie
Proponowano mi jeszcze skorzystanie z serwisu zlecenia przez net, ale daruję sobie ponieważ otrzymałem kilkanaście ofert, między innymi od Uzytkowników tego forum.
Cytat(indexx @ 17.07.2012, 16:10:11 )

Odradzam wstawianie/pokazywanie kodu ze względu na licencję jaka obowiązuje ten skrypt, poza tym w każdym kodzie są problemy i możliwości do napisania czegoś lepiej więc zawsze znajdzie się jakiś "mędrzec", który napisał by to o niebo lepiej.
Jeżeli zależy Ci na unikalnym rozwiązaniu zatrudnij programistę, który napisze skrypt dostosowany do Twoich (tylko i wyłącznie) potrzeb jednak wtedy cena będzie +- 10 razy większa.
Wiem od autora skryptu, że jest w trakcie pisania nowej wersji, która jest znacznie lepiej napisana, udokumentowana i przemyslana niż obecna.
Jako przyład mogę podać stronę "chamso", o której wiele osób napewno słyszało.
Dodam, że skrypt to mała częśc sukcesu i bez dobrej organizacji reklamy, materiałów itp nie zdziałasz nic nawet z najlepszym skryptem za 10k
- nie dotyczy tego skryptu
Tak, szanuję własnosć intelektualną, dlatego nie wstawię tutaj kodu. Domyslam się, że każdy programista, każda firma będzie chciała podważyc jakość kodu konkurencji, ( chociaż to jest trochę przykre ).
Jesli znasz autora , to może mógłbyś go poprosić o napisanie tutaj kilku zdań na temat na temat sprzedawanego skryptu. Chętnie przeczytam w towarzystwie Użytkowników tego forum i może powstanie z tego ciekawa forma reklamy? napewno o niebo lepsza jak rejestrowanie konta, żeby napisać jak " serwisiki szybko śmigają "
Napisałeś, że nowa wersja będzie bardziej przemyślana i znacznie lepiej napisana, czy możesz rozwinąc co masz na myśli?