Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki hosting do bazy danych ?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
fantek
Witam. Jaki hosting umożliwia połączenia z zewnątrz do bazy danych? Mam kilka serwerów gier (różne serwery i IP) i chcę zapisywać wszystkie dane (statystyki etc) w niej ale już pytałem u 2 hostingodawców to z zewnątrz nie ma możliwości się połączyć. Gdzie najlepiej założyć bazę danych do której mógł bym się swobodnie podłączać ?
gothye
większość hostingów ma otwarty port 3306 dla Mysql wystarczy sprawdzić np za pomocą programu Heidi SQL itp.
franki01
Cytat(gothye @ 17.07.2012, 10:34:05 ) *
większość hostingów ma otwarty port 3306 dla Mysql wystarczy sprawdzić np za pomocą programu Heidi SQL itp.

Tylko większość hostingów ma też blokadę na łączenie się z IP innego niż 127.0.0.1. cPanel już co prawda jest coraz rzadziej używany, ale jest tam opcja pozwlająca na odblokowanie kolejnych adresów IP dla połączeń do MySQLa. Musiałbyś poszukać jakiś hosting z cpanelem.
memory
http://www.hekko.pl/, posiada taką możliwość przetestowane osobiście.
phpion
kei.pl również umożliwia podłączenie się pod bazę z zewnątrz, zarówno do MySQL jak i PostgreSQL.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.