Witam, mam następujący problem muszę zrobić takie 'coś', że: mam 3 obrazki po kliknieciu w pierwszy obrazek wyświetla się div1 w 2 div2 itd.
Nie mam pojęcia jak się za to zabrać.
Dzięki z góry!
<script type="text/javascript"> var onl=(onload||new Function), pokazane onload=function(){ onl(); for(i=0;x=document.getElementById('ukryte'+i++);)x.style.display='none'; } function sh(a){ if(pokazane)pokazane.style.display='none'; (pokazane=document.getElementById('ukryte'+a.value)).style.display='' } </script>
$(document).ready(function(){ $('.switch').click(function() { Pobierz do zmiennej ID var id; I potem można tak się odwoływać $('div.' + id).show(); Oczywiście trzeba pozostałe schować, najprościej schować wszystkie przed powyższą linią. }); });
$(document).ready(function(){ $('.switch').click(function() { var id = ui.draggable.attr( 'id' ); I potem można tak się odwoływać $('div.' + id).show(); Oczywiście trzeba pozostałe schować, najprościej schować wszystkie przed powyższą linią. }); });
$(document).ready(function(){ $('.switch').click(function() { var id = $(this).attr('id'); I potem można tak się odwoływać $('div.' + id).show(); $('div.' + id).hide(); }); });
$(document).ready(function(){ $('.switch').click(function() { var id = $(this).attr('id'); $('div.' + id).show(); if (id == "img_1") { $('div.' + "img_2").hide(); $('div.' + "img_3").hide(); } if (id == "img_2") { $('div.' + "img_1").hide(); $('div.' + "img_3").hide(); } if (id == "img_3") { $('div.' + "img_1").hide(); $('div.' + "img_2").hide(); } }); });