Witam,
Mam pętlę for, która musi załadować 50 razy zincludowany plik. Czasem te ładowanie bywa dłuższe od ustawienia timeoutu na hostingu www (2 min). Jak mogę zaradzić temu ? Chciałbym np tak, że na nowo pliczek z pętlą się ładował po 25 includach czy coś takiego. Macie jakiś pomysł jak to zrobić ?
@edit
poprawione przepraszam
strife
24.07.2012, 13:48:20
Cytat(Bateria @ 24.07.2012, 14:25:42 )

Piszę się PĘTLA
Raportuje się takie rzeczy.
@Duo - po co includujesz w pętli ten sam plik 50 razy? Podaj fragment kodu bo coś mi się wydaje, że problem jest gdzie indziej niż tylko w odpowiednim podziale pętle na porcje.
Problem jest w tym, że pętla ładuje się dłużej niż 2 minuty. Nie wiem jak to podzielić, aby ładowały się oddzielnie. Includuję 50 razy plik z różnymi dwoma zmiennymi i z tym raczej nie ma żadnych innych problemów.
Rysh
24.07.2012, 15:39:50
Pokaż kod, bo to co piszesz jakoś dziwnie brzmi.
<?
for($i=1;$i<=$_POST['ilosc']; $i++){
$temat = $row['temat'];
$link = $row['l'];
include ('cms.php');
}
?>
Mam zwykłą pętlę, która przy 50 includowanych plikach wykonuje się ponad 2 minuty, gdzie hosting posiada blokadę ładowania pliku do 2 minut. Chcę to jakoś rozdzielić, żeby plik ładował się po 25 includach od nowa, żeby dokończył kolejne 25 includowanych plików.
Rysh
24.07.2012, 15:59:12
Robisz to źle, co masz w tym cms.php?
Zapewne coś co ma wykonać przy każdej pętli, ja bym na Twoim miejscu wsadził w funkcję i ją wykonywał za każdym razem. Najlepiej pokaż ten plik, bo może to on po prostu zamula.
wNogachSpisz
24.07.2012, 16:19:56
Najlepiej gydby skrypt nie wykonywał się tak długo, bez znaczenia co ma do zrobienia.
15-20 sekund to max.
Powinieneś wykonać skrypt w taki sposób, aby mógł zatrzymać i podjąć pracę w dowolnym momencie. Można to łatwo zrobić na zasadzie przechowywania w bazie danchh zserializowanych obiektów, gdzie w atrybutach obiektu trzymasz wszystkie potrzebne liczniki iteracji, a funkcje __sleep i __wakeup zamykają i odnawiają niezbedne uchwyty i połączenia.
toffiak
24.07.2012, 17:48:58
Ponawiam pytanie zawarte w wyżej dodanym poście: Jaki jest powód 50-krotnego łączenia z bazą 50-krotnego wykonywania tego samego zapytania i ładowania tego samego pliku ?
O ukrywaniu błędów nie wspominając.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.