Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]Prywatne wiadomości - skrypt
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Loped
Witam. Zacząłem pisać skrypt PW, i już na wstępie mam pewien problem. Chodzi o filtrowanie danych. Potocznie w wysyłanej wiadomości, można użyć każdych znaków(<,>,',"). Dane zawsze sprawdzałem przez wyrażenia regularne, ale teraz mi się to nie widzi. Powiedzmy, że użytkownik wysyła wiadomość, gdzie coś cytuje(preg match zabrania używania apostrofów), po napisaniu długiej wiadomości, wysyła ją - w rezultacie wywala mu error i musi pisać od nowa. Dla znaczników HTML'a napisałem bbcode, poprzedzając POSTa htmlspecialchars(). Ale co zrobić z apostrofami? Użyć addslashes, a później stripslashes?

P.S podpinam parametry w PDO, więc teoretycznie slashowanie nie jest mi potrzebne, ale wolę się upewnić wink.gif.
markonix
Cytat(Loped @ 24.07.2012, 20:10:36 ) *
po napisaniu długiej wiadomości, wysyła ją - w rezultacie wywala mu error i musi pisać od nowa.

A czemu nie odsyłasz go z powrotem do wypełnionego formularza wraz z treścią błędu? thumbsdownsmileyanim.gif

Co do tematu to zdecyduj co może umieszczać w treści - HTML, określone znaczniki?
Loped
Cytat(markonix @ 24.07.2012, 20:16:19 ) *
A czemu nie odsyłasz go z powrotem do wypełnionego formularza wraz z treścią błędu? thumbsdownsmileyanim.gif

Co do tematu to zdecyduj co może umieszczać w treści - HTML, określone znaczniki?

W ogóle o tym nie pomyślałem. -.-

Wielkie dzięki! smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.