Maxie
10.08.2012, 11:35:12
Mam problem, otóż nie wiem od czego zacząć, a chcę stworzyć coś na styl generatora postaci.Tzw. wybierało by się po jednym z danej kategorii np. brody itp. a te obrazki nakładały by się na siebie w czasie rzeczywistym, po czym po rejestracji zapisywał by się ten obrazek - już złączony na serwerze pod nazwą użytkownika. Macie może jakieś propozycje jak to w ogóle zacząć? Z góry dzięki za pomoc!
Kshyhoo
10.08.2012, 13:48:48
Kiedyś zacząłem
takie cudo robić, ale zaniechałem, bo wspólnik się rozmyślił. Mogę pomóc w ew. problemach.
Maxie
10.08.2012, 14:06:26
O coś w tym stylu właśnie mi chodziło. Tyle, że chodziło by o zwykłe nakładanie na siebie poszczególnych obrazków (bród itp.). Jak w ogóle się za to zabrać? przydało by się zrobić podgląd "live" powiedzmy na poukrywanych warstwach, które by się pokazywały po wybraniu danej np. brody.
Kshyhoo
10.08.2012, 14:10:54
Teraz można to zrobić w HTML5 i CSS3 techniką D&D, ale ja mam to prościej, bo to była pierwsza i jedyna wersja testowa. Poszczególne obrazki są zrobione w Photoshopie i cięte za pomocą PHP i tez tak nakładane na siebie. Efekt jak widać dobry.
Maxie
10.08.2012, 14:13:21
A jakieś wskazówki samego łączenia/nakładania?
Kshyhoo
10.08.2012, 14:18:34
Formularz wieloetapowy, dane przekazywane przez sesje. Sklejanie za pomocą
ImageCopyResampled(). Część obrazków cięta pod kątem to musiała wpierw być obrócona o odpowiedni kąt, wycięta a potem odwrócona do swojej pozycji i dopiero resamplowana.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.