chciałbym stworzyć alternatywę iframe:
oto co wyskrobałem: link
Główny div (zielony) ładuje do siebie ajaxem plik ajaxtab2.php (czerwony div)
w tym czerwonym divie chcę mieć link który w miejsce pliku ajaxtab2.php ładuje plik ajaxtab3.php
Chcę osiągnąć taki efekt że w każdym załadowanym boxie mam linki do innych boxów i po kliknięciu one mi się przeładowują w ajaxie...
rozumiecie co chcę osiągnąć... po prostu w miejsce czerwonej tabelki ma się załadować niebieska tabelka bez przeładowania strony
kod głównego pliku ajaxtab.php
<script src="/jquery/jquery-1.3.2.min.js"></script> <script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { (function update(obj){ $.get($('.get').eq(obj).attr('data'), function(data) { $('.get').eq(obj).html(data); obj++; if($('.get').eq(obj).html() !== null){update(obj);} }); })(0); }); </script> <div class='get' data='ajaxtab2.php' style='width:300px;height:300px;padding:20px;background:green;'>Loading</div>
kod pliku ajaxtab2.php (czerwona tabelka)
<div style='width:200px;height:200px;padding:20px;background:red;'> zaladowany drugi div z linkiem: <a href='ajaxtab3.php'>trzeci div</a> </div>
kod pliku ajaxtab3.php (niebieska tabelka)
<div style='width:200px;height:200px;padding:20px;background:blue;'> zaladowany trzeci div z linkiem: <a href='ajaxtab2.php'>drugi div</a> </div>
Z osobą która zdoła mi pomóc mogę nawiązać dalszą współpracę. Potrzebuję osób które będę odpłatnie tworzyć dla mnie ajaxowe dodatki i efekty.
Oferty proszę składać na GG: 23914619
Pozdrawiam