[QUOTE]
ehhh... kocham jak ktoś na pytanie o edytor wysiwyg wskazuje Pajączka lub notatnik...
[/QUOTE]
za duży skrót myślowy? o sorry...
chodziło o to, żeby kolega popracował trochę z kodem html (notatnik - od niego zaczynałem, kiedy to jeszcze Pajączek był w kokonie..., ze względu na to, że pisałem to co chciałem napisać, a nie to, co mi generator wysiwyg by wygenerował) a jeśli ma problemy, to w Pajączku są generatory, które Mu podsuną pomysły. zresztą, w jakim programie otwiera Ci się domyślnie podgląd kodu strony? jak Ci się jakaś podoba, to poprostu sprawdź, jaki pomysł miał autor tej strony - znasz lepszy sposób na naukę?
[QUOTE]
[QUOTE]
twórz pod ie
[/QUOTE]
jasne... najlepiej utrzymywać się w gronie użytkowników tej przeglądarki i wspomagać jej pozycję w statystykach...[/QUOTE]
jak na razie nie ma lepszej przeglądarki pod względem poprawności wyświetlania kodu html... znasz lepszą? proszę o podpowiedź. sam korzystam z opery, i czasami pozostawia trochę do życzenia... mozilla, netscape i inne mniej znane niestety przepadły już w przebiegach...
[QUOTE]
By być zarejestrowanym trzeba mieć wykupioną prenumeratę i posiadać numer klubu Chipa... Nie lepiej odwiedzić stronę producenta lub google w poszukiwaniu innego źródła downloadu?
[QUOTE]
ponownie za duży skrót myślowy...
chodzi o to, że tam jest znakomity zbiór jeśli chodzi o programy (czyt. nazwy programów), które można sobie później np. wygooglować

[QUOTE]
Korzystam z Pajączka odkąd sięgam pamięcią... To w nim przygotowywałem moją pierwszą stronę zawieszoną jeszcze na poland.com za czasów świetności tego portalu... I nie uważam, by Pajączek był trudny w obsłudze. Jedynym mankamentem wersji jaką posiadam (4.8.1) jest niepoprawność kodu generowanego przez kreatory ze specyfikacją XHTML 1.0.
[/QUOTE]
ze wględu na możliwości (znakomite) tego programu stawiam go na równi z takimi profesjonalnymi programami jak np. Homesite. chodzi o to, że mnogość funkcji, gotowych szablonów i dróg "na skróty" powoduje, że potrzeba czasu na zapoznanie się z tym programem... a jak kolega nauczy się już html-a dzięki Pajączkowi, to czeka go niespodzianka w postaci dodatków takich jak javascript czy java, a w nowszej niż Ty używasz wersji również style (css) i php! hmm...
[QUOTE]
mpps: Mam do Ciebie jedną prośbę: zastanów się 2 razy przed wysłaniem, czy to co napisałeś jest na temat i ma sens...
[/QUOTE]
zgodnie z Twoim życzeniem zastanowiłem się (i przeczytałem, co zawsze robię) i uważam, że jak najbardziej to, co napisałem miało (i ma nadal) sens
pozdrawiam
marcin
ps.
krytyka zawsze (i tylko) przynosi - nie mam żalu

ps.1
zakończmy temat, bo do niczego nie prowadzi lub - jeśli chcesz - przenieśmy na pw