Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][MSSQL][PHP]mapa w pliku cdr integracja z php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gawar
Witam, Mam zrobiony plan w corelu w pliku cdr. W tym planie na jednej z warstw są prostokąty,a na drugiej numeracja. Numeracja ta odpowiada danym z bazy danych. Numer sektoru, rzędu i miejsca - odzielone przecinkami - w MySQL są to osobne rekordy. Czy da się to jakoś połączyć z php? Nie wiem czy może wyeksportować to do flasha i przerobić to tak żeby po kliknięciu na dany numer miejsca przenosiło do danych pobieranych z bazy za pomocą php? Czy jest może jakieś łatwiejsze rozwiązanie tej integracji? Za wszelkie podpowiedzi rozwiązania problemu z góry dziękuję!
punoljoe
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Numer miejsca odpowiada id danego rekordu w bazie danych? Rozumiem, że chcesz zrobić pokaz czy miejsce jest wolne czy zajęte na dane widowisko... ?

2) stworzyć diva o określonym rozmiarze (taki jak rysunek), wrzucić jako tło sektory a potem na tym divie i tle zarazem stworzyć tabelę... jako rysunki dodać np. numer miejsca a po kliknięciu na pozycje tabeli(rynunek, napis) pobierze informacje (od razu lub wywoła przy ponownym wywolaniu strony). Można jeszcze dla estetyki pobawić się w warstwy :

position:fixed;
z-index:100;
filter:alpha(opacity=88);
opacity: 0.88;
-moz-opacity:0.88;
gawar
w bazie mam strukture | sektor | rzad | miejsce | w osobnych rekordach. A dane w corela np 1,1,1 (na jednej warstwie jako jeden tekst) w php bym musiał odpowiednie im zmienne przypisać i je pobrać za pomocą SELECTA z mysql. I wtedy miały by się wyświetlić wszystkie dane odnośnie jakiegość konkretnego miejsca. Problemem jest to że nie wiem jak to ze sobą połączyć php z tym plikiem cdr.
punoljoe
odp. w edit powyższego posta
gawar
Hmm dla kilkunastu rekordów to by nie był problem ale dla kilku tysięcy to już nie będzie tak hop:(
punoljoe
niestety... jakieś inne pomysły?
gawar
Witam, podbijam temat, może ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie problemu? dodam tylko że ten plan miejsc jest dość obszerny około 10 000 miejsc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.