Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jquery] multiple file upload -wielkość obrazka
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
adamantd
Witam!
Borykam się z problemem uploadu wielu plików jednocześnie (obrazków). Z kilku testowanych gotowych rozwiązań najbardziej odpowiada mi na ten moment "multiple file upload" (http://www.fyneworks.com/jquery/multiple-file-upload/), ponieważ nie przesyła plików od razu na serwer dzięki czemu user może uzupełnić formularz do końca. Np,. w uploadify upload jest od razu w momencie wybrania obrazka lecz kiedy user zrezygnuje z wysłania formularza po uploadzie plików na serwer dodatkowa metoda będzie musiała usunąć niepotrzebne zdjęcia. W pierwszym przykładzie wszystko jest prawie tak jak bym chciał po za jednym -wstępna walidacja na poziomie javascript nie sprawdza wielkości obrazka. (w upoadify sprawdza). Próbowałem przerobić kod ale nie mogę sobie z tym poradzić -czy ktoś miał już podobny problem? Jak sprawdzić wielkość obrazka na poziomie javascript jeszcze przed kliknięciem submit?

p.s. chyba, że ktoś ma pomysł na lepsze gotowe rozwiązanie jeśli tak to proszę o przykład lub linka (testowałem jeszcze mfupload i blueimp) -one przesyłają od razu na serwer

z góry dzięki
melkorm
https://github.com/valums/file-uploader#features może to Ciebie zainteresuje smile.gif
adamantd
Z tego co widzę to pewnie byłoby dobre rozwiązanie ale płatne 9$ smile.gif nauczony jestem nie płacić hehe ale dzięki
melkorm
Gdzieś Ty to wyczytał o_O?
adamantd
Nie wiem jak to zrobiłem ale przeoczyłem pliki, które są na samej górze i wchodziłem na download a tam trzeba zapłacić. Zaraz to będę wszystko rozkminiał

Odpuściłem sobie to bo za dużo trzeba podpinać plików -pozostaję przy multiple tylko wciąż nie mogę rozkminić jak można w jquery zwalidować obrazek pod kątem jego wielkości zanim prześlę plik na serwer?

Problem rozwiązany. Wystarczyło sprawdzić sobie files[0].size podczas każdorazowego kliknięcia w button "dodaj kolejny obrazek", oczywiście ładnie wkomponować to w istniejący już plugin i pare innych drobiazgów i działa pięknie

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.