Edytor faktur, faktura zapisana w dówch tabelach:
1 tabela (nałówek faktury) - ident faktury, numer, daty itp
2 tabela (środek faktury ) - ident środka, ident faktury, nazwa towaru ilosć, ceny itp
Zapis przebiega poprawnie, jednak chcę zrobić możliwośc poprawy FV, mam już gotowy form, ładnie zbiera dane jednak mam problem z modyfikacją i ostatecznym zapisem, proszę o fochowe opinie jak to zrobić...
to co mam na tę chwilę (kod mocno uproszczony, aby był czytelniejszy)
........ $sprzapisuwrej = "select id_dok_spr from spr WHERE id_dok_spr='$id_dok_spr"; // spr czy jest nagłówke fv w tabeli { { kontrahent_nazwa ='$kontrahent_nazwa', kontrahent_ulica ='$kontrahent_ulica', kontrahent_kod ='$kontrahent_kod', ......... kto_dodal ='$kto_dodal', kiedy_dodal = NOW() where id_dok_spr='$id_dok_spr'"); // jeśli są jakieś zmiany do je pakuję do bazy }} { $x = 0; { $sprsrodkafak = "select id_dok_srodek from spr_s WHERE id_dok_srodek='$id_dok_srodek "; //wyłuskanie z 2 tabeli zawartości FV { ........ data_sprzedazy ='$data_sprzedazy', nazwa_zw ='$nazwa_zw[$x]', ilosc ='$ilosc[$x]', jm ='$jednostka_miary[$x]', cenaN ='$cena[$x]', ......... wartoscN ='$wartoscnetto[$x]', wartoscvat ='$wartoscvat[$x]' WHERE id_dok_srodek='$id_dok_srodek'") or die('Queryproblem: '.mysql_error()); $x++; } else // jeśli nie znajdzie rekordu srodka w tabeli to ma go dodać { typ_dok ='$typ_dok', id_dok_spr ='$id_dok_spr', nr_dok_spr ='$NowyNrFaktury/$rok', ........ data_sprzedazy ='$data_sprzedazy', nazwa_zw ='$nazwa_zw[$x]', ilosc ='$ilosc[$x]', jm ='$jednostka_miary[$x]', cenaN ='$cena[$x]', ......... wartoscN ='$wartoscnetto[$x]', $x++; } }