Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: opacity wyglada inaczej pod IE nawet kiedy uzywam pliku PNG
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
grywalny
ok wiec uzywajac roznych mozliwosci zaczerpnietych miedzy innymi stad http://robertnyman.com/2010/01/11/css-back...ba-and-filters/

opacity pod IE wyglada zawsze inaczej albo po prostu w ogole go nie ma. Nawet jak jako tlo ustawie plik png ktory zrobilem w photoshopie jako 50% biale opacity to pod IE wyglada inaczej i mowiac inaczej mam na mysli zawsze kolor jest mocniejszy. Np jak pod innymi przegladarkami jest mniej wiecej 50-50 to pod IE kolor bedzie wygrywal z przezroczystoscia 75-25, tzn bedzie ledwo przezroczysty. Roznica jest mocno zauwazalna i bardzo mnie to denerwuje.
Co mam zrobic zeby uzyskac 50-50 opacity bez zmiany child elements na wszystkich przegladarkach?
sowiq
Cytat(grywalny @ 5.02.2013, 17:20:37 ) *
Co mam zrobic zeby uzyskac 50-50 opacity bez zmiany child elements na wszystkich przegladarkach?

Nie napisałeś pod jaką wersją IE testujesz, a ma to kolosalne znaczenie. Nie mniej jednak obawiam się, że niewiele możesz zrobić żeby rozwiązać ten problem. Z tego co pamiętam, to kiedyś w podobnym przypadku zmieniałem głębię kolorów (czy coś w tym stylu) z 24 bit na 32 bit (mogłem pokręcić liczby) i to rozwiązywało problem różnych kolorów w różnych przeglądarkach, ale to tylko taki szczątek informacji które pamiętam.

Ewentualnie zwróć uwagę na rozwiązania tego typu: http://www.jacklmoore.com/notes/ie-transparency-problems
grywalny
mam IE9.

komenda background: rgba(255, 255, 255, 0.5);
dziala wszedzie ale na IE wyglada bardziej jak 0.8 bym powiedzial (kolor duzo silniejszy)

bylem pewien ze plik bedzie musial wygladac tak samo wiec wymienilem to na background-image:url(opacity.png);
i jest dokladnie to samo! dziala wszedzie ale na IE wyglada jakby wartosc opacity byla wyzsza, i to do tego idealnie tak samo jak w poprzednim przypadku.

edit: Jestem juz na wyzszym etapie programowania bo moje problemy przestaly byc rozwiazywalne biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.