Tak więc, mam parę pytań odnośnie pisania stron. Skupić się chciałem dokładnie na CSS i JS.
Piszę strony od niedawna. Gdy moja strona zaczęła nabierać kształtów uświadomiłem sobie, że każda przeglądarka może ją widzieć inaczej. I stało się. Szczególnie wyróżniały się wyglądy Czcionek oraz reagowanie na pseudo klasy. Gdy przeglądałem internet w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie "Jak ujednolicić wygląd strony na wszystkich przeglądarkach?" znalazłem parę sztuczek. Prefixy, CSS Framework'i pisane w JS itp. Zastosowałem się do wszystkich Prefixów, Framework'i sobie na razie opuściłem, ponieważ są ponoć jeszcze ludzie na tym świecie, którzy nie używają JS w przeglądarkach.
Starałem się ale nie udało mi się. W IE strona wygląda jakby ją ktoś co najmniej siekierą ciął.
I teraz pytania do Was, na które chciałbym byście mi odpowiedzieli:
- Dbać o użytkowników nie mogących używać/nie używających JS?
- Jak poradzić sobie z IE by nie pisać specjalnej ułomnej wersij strony?
- Jak poradzić sobie z małymi dziwnostkami, typu "dziwnie wyglądające pogrubienie" w innych przeglądarkach niż ta na której sam pracuję?
Co do pkt.1 to znalazłem właśnie świetny Framework JS do CSS. LessCss - chociaż bez obsługi JS, nawet strona projektu wygląda jakby nie miała niczego poza html.
Z góry dziękuję za odpowiedź!