Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Problem z preg_match_all i wyrażeniem regularnym
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Defibrylator
Witam!

Nie znam się na php, jednak z pomocą materiałów z internetu udało mi się napisać częściowo skrypt, który ma za zadanie pobrać dwucyfrową liczbę z pomiędzy tagów <a class="l:note-tables:CARWR" title="Tytuł" href="/link"><u> i </u>. Sęk w tym, że nie działa, wiem, że problem leży w wyrażeniu regularnym, nie umiem jednak poprawnie go napisać. Mój skrypt wygląda tak:

1. <?php
  2. $homepage = file_get_contents('http://www.adres.pl');
  3. preg_match_all('<a class="l:note-tables:CARWR" title="Tytuł" href="/link"><u>(..)</u>', $homepage, $return);
  4. print_r($return);
  5. ?>

Proszę kogoś o napisanie poprawnego wyrażenia regularnego dla tego przypadku, już trochę nie mam siły do tego : /

Pozdrawiam!
!*!
  1. preg_match_all('/<a class="l:note-tables:CARWR" title="Tytuł" href="\/link"><u>([0-9]{2})<\/u>/', $homepage, $return);
Defibrylator
Rewelacja! Teraz wczytuje! Wyniki pojawiają się jako tablica:

1. (
  2. [0] => Array
  3. (
  4. [0] => <a class="l:note-tables:CARWR" title="Tytuł" href="/link"><u>19</u>
  5. )
  6.  
  7. [1] => Array
  8. (
  9. [0] => 19
  10. )
  11.  
  12. )

Teraz zastanawiam się jak wczytać element "19" z tej tablicy do pojedynczej zmiennej, tak, żeby go wyświetlić?

Edit: Ok, udało mi się to rozgryźć. Dziękuję bardzo za pomoc i serdecznie pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.