Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] - DragAndDrop
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
shadegard
Swoją przygodę z jQuery rozpocząłem niedawno, dlatego prosze o wyrozumiałośc. Próbuje stworzyc wlasną gre internetową, tak wiem oklepane, dla dzieci, ale ja się tym bawie i jest mi z tym dobrze. Zatrzymałem się na ekwipunku, który próbuje zrobic właśnie z pomocą Jquery UI metodą D&D. Całosc w skrócie wygląda mniej więcej tak: 10 komórek tabeli z przedmiotami i jedna bez na którą je zakładam. Banał, przeciąga się, zrobiłem nazwet tak, że nie można wiecej niż 2 przedmioty na jednym miejscu(SUKCES). Problem jest jednak bardziej złożony, jak zrobic, żeby upuszczając item na EQ zmienic klase: miejsca gdzie uprzednio był + miejsca gdzie aktualnie się znajduje (po to żeby go przeciągnąc z powrotem).

Nie oczekuje całego kodu, ale miło by było, gdyby się ktoś posilił urywkami kody tłumacząc jak i co. ja już naprawde straciłem nerwów przy tym sporo. Dziękuje z góry.
tolomei
Witaj.

Wrzuć jakiś kod, który już masz to zobaczymy co tam można zadziałać.

Pozdro.

PS. Jak chcesz błyskawicznej odpowiedzi to wrzuć na jsfiddle.net lub jsbin.com.
shadegard
Cytat(tolomei @ 26.04.2013, 18:52:59 ) *
Witaj.

Wrzuć jakiś kod, który już masz to zobaczymy co tam można zadziałać.

Problem w tym, że nie mam pomysłu na ten kod, mam idee, której zarys podałem wyżej i nie wiem jak ją "ubrac" ten kod smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.