lego_php
5.07.2013, 21:25:50
Witam,
Jako że jestem początkujący w php, chciałbym od razu uczyć się dobrych nawyków. Poczytałem trochę i wiem, że fw przyśpiesza pracę. Nie wiem tylko jaki wybrać.
Nie potrzebuję żadnej kobyły. Chciałbym aby framework był lekki, szybki, wspierał najnowsze rozwiązania i posiadał minimum zarządzanie linkami (routing), obsługę formularzy (walidacja przede wszystkim) no i jakiś system kontroli uprawnień. Mile widziane cache, obsługa sesji, jakaś paginacja. Dobra byłaby integracja z PDO lub czymś podobnym.
Zależy mi też na dostępności materiałów, tutoriali wprowadzających.
Proszę o pomoc.
Helid
6.07.2013, 12:18:54
Kohana Framework
Posio
6.07.2013, 21:38:26
na start CI, potem wybierasz co chcesz. Takich tematów już było sporo...
SmokAnalog
6.07.2013, 21:43:04
Ja radzę nie zaczynać od frameworków, bo zniechęcisz się do dalszej nauki i wcale nie nabierzesz dobrych nawyków. Najpierw poznaj język. Zacznij od nauki proceduralnego programowania w PHP, potem wskocz w obiektowe, a frameworki zostaw na koniec.
lego_php
7.07.2013, 10:50:50
Php proceduralne idzie mi dobrze - prafie powoli napisac wymyslne przez siebie skrypty. Teraz chcialem nauczyc sie programowania obiektowego i mysle ze fw bedzie idealny bo bede sie musial trzymac okreslonego przez fw stylu pisania kodu. Dzieki za propozycje fw - zabiberam sie za dokumentacje. Srry za brak polskich znakow - pisze z telefonu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.