napisałem pewien skrypt, lecz nie chce on mnie "słuchać".
Tzn. zmienne takie jak data, ip oraz id nie funkcjonuja prawidłowo.
oto kod:
<?php $ip = $_SERVER[REMOTE_ADDR]; if ( $_POST['autor'] || $_POST['ip'] || $_POST['data'] || $_POST['tresc'] || $_POST['id'] || $_POST['email']) { mysql_connect (\"localhost\", \"login\", \"haslo\") or die ('I cannot connect to the database because: ' . mysql_error()); mysql_query('INSERT INTO `komentarze` (`autor`,`ip`,`data`,`tresc`,`id`,`email`) VALUES (\"'.$_POST['autor'].'\",\"$ip\",\"'.$_POST['data'].'\",\"'.$_POST['tresc'].'\",\"'.$_POST['id'].'\",\"'.$_POST['email'].'\")'); //tutaj nie chce mi wpisac zmiennej ID do linku } else { <p>Treść komentarza:</p> <p> <textarea name=\"tresc\" id=\"tresc\"></textarea> </p> <p>autor:</p> <p> <input name=\"autor\" type=\"text\" id=\"autor\"> </p> <p>Data:</p> <p> <input name=\"data\" type=\"hidden\" id=\"$data\"> //tutaj nie chce mi pokazac zmiennej data </p> <p>Autor:</p> <p> <input name=\"email\" type=\"text\" id=\"email\"> </p> <p> <input name=\"ip\" type=\"hidden\" id=\"print ('$ip');\"> //tutaj nie chce mi pokazac zmiennej ip </p> <p> <input name=\"id\" type=\"hidden\" id=\"id\" value=\"'.$_GET['id'].'\"> </p> <p> <input name=\"wyslij\" type=\"submit\" id=\"wyslij\" value=\"Wyślij\"> </p> </form>'; } ?>
w komentarzach opisałem co jest nie tak..
Czy mógłby ktoś pomóc mi rozwiazać mój problem ze zmiennymi?
Z góry ślicznie dziękuje

Pozdrawiam
Hubi