Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]przebudowa kodu php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
amareniasty
Witam.
Z php dopiero zaczynam, a moja dotychczasowa praktyka w temacie ograniczała się do kopiuj/wklej wraz z opisami.
Na tym forum jestem nowy i wogóle jest to moje pierwsze forum php.
Może przejdę od razu do rzeczy.

1. <?php
  2. //========eCounter v2.5.5========
  3. // Autor: Emdek <http://emdek.cba.pl>
  4. // Licencja: GPL
  5. function counter ($CFile) {
  6. $CData = unserialize (file_get_contents ($CFile));
  7. $CData[0][2]++;
  8. if (($Num = (floor (time () / 86400)) - floor ($CData[0][0] / 86400)) > 0) $CData[1] = ($Num > 1)?array_fill (0, 2, 0):array ($CData[1][1], 0);
  9. if (!$CData[3][$_SERVER['REMOTE_ADDR']]) {
  10. $CData[0][1]++;
  11. $CData[1][1]++;
  12. $CData[3][$_SERVER['REMOTE_ADDR']][0] = time ();
  13. }
  14. $CData[0][0] = $CData[3][$_SERVER['REMOTE_ADDR']][1] = time ();
  15. foreach ($CData[3] as $IP => $Time) {
  16. if ((time () - $Time[0]) > 86400) unset ($CData[3][$IP]);
  17. if ((time () - $Time[1]) < 300) $Online++;
  18. }
  19. if ($CData[1][1] > $CData[2][0]) $CData[2] = array ($CData[1][1], time ());
  20. $File = fopen ($CFile, 'a');
  21. flock ($File, LOCK_EX);
  22. fseek ($File, 0);
  23. ftruncate ($File, 0);
  24. fwrite ($File, serialize ($CData));
  25. fflush ($File);
  26. flock ($File, LOCK_UN);
  27. fclose ($File);
  28. return ('Odsłony: '.(int) $CData[0][2].'<br />Unikalne: '.(int) $CData[0][1].'<br />Dzisiaj: '.(int) $CData[1][1].'<br />Wczoraj: '.(int) $CData[1][0].'<br />Online: '.(int) $Online.'<br />Najwięcej odwiedzin: '.date ('d-m-Y', $CData[2][1]).' ('.(int) $CData[2][0].")\n".'<!-- Powered by eCounter -->'."\n");
  29. }
  30. ?>
  31.  
  32.  
  33. <?= counter ('counterdata.txt') ?>

Mój problem polega na tym, że dane wyświetlane są kolejno jedne pod drugimi, a ja chciał bym aby wyświetlane były kolejno obok siebie. Dodatkowo chciał bym zmienić rodzaj czcionki na jakąś węższą, gdyż prawdopodobnie wszystkie dane, wyświetlone czcionką zastosowaną na stronie, nie zmieszczą się w jednej linii(Takie wyświetlanie w linii oddzielone jakimś znakiem interpunkcyjnym bądź spacją.) Mam nadzieję, że mój problem nie jest zbyt banalny. Za pomoc z góry serdecznie dziękuję.
memory
usuń <br />, aby zmienić wielkość czcionki poczytaj kurs html/css
-amareniasty-
Heh, rzeczywiście smile.gif Dziekuję za pomoc w tej części. Z drugą częścią jednak nadal mam problem gdyż nie wiem jak to wmontować w php?? Jeśli próbuję znaczników z htmla to wywala mi błędy:/ Chciałbym wyjustować teraz te dane tak aby rozmieszczone był równo na dole strony. Może jakiś gotowiec?? Sorka za zieleń :S
Kshyhoo
Cytat(-amareniasty- @ 2.09.2013, 18:45:54 ) *
Może jakiś gotowiec??

Gotowca nie dostaniesz, bo to Forum dla uczących się. Do gotowców inny dział - napisz do moderatorów o przeniesienie.
Turson
Moja porada jest taka: nie bierz się za PHP jak nie znasz choćby podstaw HTML/CSS
kujol
Html możesz łączyć z php by tak:
Kod
<html>

<?

?>

</html>

Lub pisać wszystko w php

Kod

echo " <div></div<";
Kshyhoo
Cytat(kujol @ 2.09.2013, 22:26:26 ) *
Html możesz łączyć z php by tak:
Kod
<html>

<?

?>

</html>

Lub pisać wszystko w php

Kod

echo " <div></div<";

Naprawdę, super porady - na sam początek kupa błędów...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.