-omanek-
25.09.2013, 09:37:36
Witam mam stronke na ktorej jest tabela z polami edytowalnymi, jest takze funkcja do wyboru Archiwum lub Aktywne problem polega na tym ze status wyswietla sie w polu edytowalnym czy da sie jakos to zmienic.
<tr>
<?php foreach($row as $key=>$value): ?>
<td width="auto" height="auto" align="center" font-size="auto">
<?php
{
$value="";
}
?>
<span id="
<?php echo $row[0
].$key.'">' .$value; ?></span>
</td>
<?php echo '<input type="hidden" name="'. $row[0
].$key.$key .'" value="'. $value; ?>">
<?php endforeach ?>
<td>
<p>
<?php
$zapytanie = "SELECT `Status` FROM `table_7`";
if($statusik[0] == '1')
{
?>
<p><input type="radio" name="kolor" value="Aktywny" checked>Aktywny</p>
<p><input type="radio" name="kolor" value="Archiwum" >Archiwum</p>
<?php
}
elseif($statusik[0] == '0')
{
?>
<p><input type="radio" name="kolor" value="Aktywny">Aktywny</p>
<p><input type="radio" name="kolor" value="Archiwum" checked>Archiwum</p>
<?php
}
else
{
?>
<p><input type="radio" name="kolor" value="Aktywny">Aktywny</p>
<p><input type="radio" name="kolor" value="Archiwum" >Archiwum</p>
<?php
}
?>
</td>
<td>
<input name="wyslij" type="image" src="/tabela/images2/save.png" value="
<?php echo $row[0
];?>" ></input>
<input type="button" value="Usuń" src="/tabela/images2/delete.png" onClick="if(window.confirm('Czy na pewno usunąć ?')){window.location='usun3.php?id=
<?php echo $row[0
]; ?>';}"></input>
</td>
</tr>
<?php endwhile ?>
<?php
if(isset($_POST['wyslij'])) {
$kolor = trim($_POST['kolor']); if($kolor == 'Aktywny')
{
$status = '1';
}
elseif($kolor == 'Archiwum')
{
$status = '0';
}
nospor
25.09.2013, 09:50:04
1) Nie robi sie pietnasu IFow by wyswietlic kombinacje dwoch checkboxow, tylko wyswietla sie checkboxy a w sroduku wstawia IF na to ktory jest zaznaczony
2) Ale o co w ogole pytasz? Za bardzo nie zrozumialem w czym problem
-omanek-
25.09.2013, 09:54:51
Problem jest taki ze jak juz wybiore np Aktywny i biore zapisz to wyswietla mi sie w innej kolumnie Aktywny no i fajnie ale ten wyswietlony wynik jest w polu edytowalnym i mozna go zmienic poprzez klikniecie w niego i wpisanie co sie tylko chce.
Pierwotnie mialo być ze bedzie rozwijana lista z wyborem statusu i po wybraniu odpowiednigo statusu wynik zostaje wyswietlany w kolumnie gdzie byl wybierany ale tego nie umiem zrobic wiec zostalo tak jak jest tylko to fatalne edytowanie przeszkadza
nospor
25.09.2013, 09:57:20
Aha... yyy.... eeee..... chyba mam udar od tego slonca za oknem, bo nadal nic nie kumam. Może ktos inny ze swiezszym umyslem zrozumial i ci pomoze
-omanek-
25.09.2013, 09:59:35
moge na priva ?
nospor
25.09.2013, 10:02:16
1) Goscie nie mają priva

2) Czemu nie mozesz tego wyjasnic publicznie? Od razu mowie ze na randke sie nie umowie jesli to chcesz na privie zalatwiac
-omanek-
25.09.2013, 10:18:18

Teraz chyba wszystko jest jasne.Jak i czy wogole sie da zrobic by nie bylo mozliwosci edycji wyswietlonego Statusu np Archiwum by byla mozliwa tylko zmiana poprzez wybor checkboxa
nospor
25.09.2013, 10:21:46
No to usun te textarea na wpisanie tekstu.... Po co je w ogole dajesz?
-omanek-
25.09.2013, 10:25:10
inne pozycje musza byc edytowalne
nospor
25.09.2013, 10:26:34
Ale czy ja ci kaze zmieniac inne pozycje? Ja ci mowie po textarea ze statusem.... wywal go, skoro nie chcesz by tam ci ktos cos zmienial - no to chyba logiczne.
-omanek-
25.09.2013, 10:29:17
nie denerwuj sie czlowieku widzisz ze jestem jeszcze zielony z php i tak jak na chwile obecna to jest juz cos to co napisalem
nospor
25.09.2013, 10:30:28
Po czym wnioskujesz ze jestem zdenerwowany?? Odpowiadam normalnie na twoje posty. Sam wiec wez na luz, jak wszedzie sie doczytujesz jakiejs nerwicy :/
-omanek-
25.09.2013, 10:32:44
Sorki masz racje to pewnie ja mam nerwice ale siedze nad tym juz troszke i nie moge sobie poradzic
nospor
25.09.2013, 10:38:02
No to ci przeciez pisze: skoro nie chcesz tego textarea to go poprostu nie wyswietlaj. No naprawde nie ogarniam w czym masz problem?? Nie umiesz nie wyswietlic textarea ktore juz wyswietlasz?
Zamiast textarea z wartoscia statusu, wyswietl sam tekst statusu
-omanek-
25.09.2013, 10:49:40
ok dziekuje bardzo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.