john_doe
3.10.2013, 14:56:01
Witam,
robię pewien panel administracyjny i w jednym miejscu muszę zrobić coś w stylu "metro style". Graficznie wszystko działa tylko na najazd chciałbym box powiększyć a na zjazd wrócić to poprzedniego wymiaru.
Kombinuję w taki deseń
jsfiddlejednak po najechaniu boxy potrafią się nieźle mieszać.
Jak temu zapobiec?
_Borys_
3.10.2013, 15:54:41
Dzieje się tak dlatego ponieważ wysokość div-ów pobierana jest w trakcie animacji i w tym czasie zwiększana lub zmniejszana, dlatego nie powraca do stanu początkowego.
Najlepiej przypisać do zmiennych na stałe początkowe wartości width i height i w powrotnej funkcji animować do tych wartości.
john_doe
3.10.2013, 21:21:24
ale jak na stałe skoro boxy mają różne dlugości.
To nawet o to nie chodzi, że one nie zawsze zanimują się do wartośći wyjściowych - z tym sobie poradzę.
Chodzi o to, że gdy po nich latam one się przestawiają, one mają zostawać na swoich miejscach i tylko się lekko powiekszać po najechaniu i wracać z powrotem po zjechaniu
no to przecież dokładnie tak to działa, mniemam że zrozumiałem o czym mówisz, a ten efekt spowodowany jest zmiana szerokości, bo jak ja zmieniasz i prze-animujesz kilka boxów naraz to efekty wykonują się równocześnie dlatego wygląda to tak jakby się przesuwało

ale z tym to nie bardzo da się coś zrobić chyba że próbować wywoływać każda animacje po zakończeniu poprzedniej
john_doe
4.10.2013, 07:34:27
właśnie nie działa dobrze. chodzi mi o ten efekty gdy najadę na 1szy box od lewej strony (górny ) czwarny box z tego rzędu spada na dół i oba dolne przesuwają się w prawo.
Chciałbym tylko powiększyć to na co najechałem ( ot taki bajer ), ale nie ruszać reszty
Olsz4k
4.10.2013, 18:49:19
Spróbuj nadać szerokość i wysokość dla Twojego contenera, tak żeby po najechaniu boxy się zmieściły, bo teraz je wypycha.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.