Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Java][CSS]Dwupoziomowe menu - Javascript
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
furious_knight
Witam!
Mam pytanko do kolegów z większym doświdczeniem! Własnie robię sobie portfolio z moimi grafikami i próbuję stworzyć stronkę w oparciu o html5 i css, ale menu które chcę zrobić najlepiej jest wykonac za pomocą javascript a problem polega na tym że nie za bardzo znam javascript jak już używam to korzystam z dostępnych skryptów w internecie... Interesuje mnie menu jak na obrazku:

Problem polega na tym że nawet nie wiem jak dokładnie to nazwać taką formę "menu" przez co w googlach nie mogę znaleść tego o co mi chodzi jeżeli ktoś natknął się na skrypt który pozwoli mi zrobić takie menu lub udzieli jakichś cennych wskazówek to będę wdzięczny za pomoc!!

Pozdrawiam
PrinceOfPersia
to się nazywa "menu jak nasza klasa" wink.gif
nie polecam, bo mało przyjazne użytkownikowi.
zegarek84
możesz zrobić za pomocą samego CSS i to znacznie więcej poziomów... najprostszy pseudokod który sobie musisz dokreślić tam gdzie obsługiwane są bezpośrednie dzieci (bez tego też da się zrobić ale może zapomnijmy o bardzo starych sztuczkach także dla :hover dla innych elementów niż a ;p) - podstaw sobie za gwiazdkę to co trzeba ;p
Cytat
#menu>* *{display:none}
#menu *:hover>*{display:block}

http://jsfiddle.net/YdJA5/
PS.
JavaScript !== JAVA
furious_knight
dzięki wszystkim za odpowiedzi wieczorem zabiorę się za to i zobaczę czy uda mi się wykonać to czego chcę

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.