Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stworzenie strony - wyświetlanie stron JS
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
_chris_
Witam wszystkich
Jako, że tworzę strony internetowe, ale głównie w html + css i JSa używam do upiększania, walidacji itd zastanawia mnie w jaki sposób stworzyć stronę tego typu:

http://themeforest.net/item/goltsman-agenc...preview/4613654

Cała strona jako jedna, treść przesuwana javascriptowo, ale jak to ogarnać? Od czego w ogóle zacząć?

Dziękuję za wszelkie sugestie.

P.S. Nie szukam gotowego rozwiązania tylko sugestii jak wykonuje się w praktyce tego typu strony.
nospor
Tresc przesuwana js? Przeciez tam jest poprostu duzo tresci wiec na stronie pojawia sie normalny scroll, do przewijania tresci...

Jesli masz na musli menu, ze jak sie w niego kliknie to przechodzi do danej tresci to jest to zrobione za pomocą zwyklej kotwicy. Skoro tworzysz strony, to o kotwicach slyszec byl powinienes.
Ewentualnie animacje przesuwania do kotwicy mozna zrobic przy pomocy scrollTo w jQuery
_chris_
Hmmm no tak mi się wydawało bo to w sumie była pierwsza moja myśl, ale myślałem że ktoś wymyślił jakiś plugin powiedzmy do obsługi tego wszystkiego.

A strona taka:
http://www.fastcut.pl/

Dodatkowo tam się tło zmienia itd. Jak to ugryźć?
nospor
Zajrzyj w zrodlo strony, zobacz, ze tam sie zadne tlo nie zmienia, tylko to "tlo" jest zwyklym divem z obrazkiem jako kolejna tresc, ino ze ustawione jest position FIXED dzieki czemu sprawia wrazenie jakie sprawia.

Jak na kogos kto sie zajmuje tworzeniem stron, to kiepsko u Ciebie z pewnymi podstawami.
_chris_
Możę dlatego że czegokolwiek z js używałem do slideshow, walidacji i ewentualnych efektów smile.gif

Dzięki, dzisiaj będę testował stronkę demo
nospor
Cytat
Możę dlatego że czegokolwiek z js używałem do slideshow, walidacji i ewentualnych efektów
Sek w tym, ze tutaj js nie byl wykorzystany tylko zwykle HTML i CSS co niby znasz.

A mi konkretnie chodzilo o umiejetnosc zajrzenia w zrodlo strony. Na chwile obecną to ja robilem to za Ciebie, a rownie dobrze mogles zrobic to sam.
_chris_
Źródło to ja sobie przejrzałem i właśnie widziałem żę jest to jako jedna strona, ale tam dość sporo jsów dołączonych, pluginów i zapytałem czy być może nie tworzy się tego z ich wykorzystaniem:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.