Mam problem z wysyłaniem zmiennej przez AJAX. Mianowicie mam skrypt w PHP, w kórym znajduje się przycisk, a dokładniej:
Jak widać nazwą tego buttona jest wartość zczytana z tablicy. Wartość ta na pewno nie jest pusta, bo to sprawdziłem.
Chciałbym wysyłać wartość pola name do formularza PHP. Mam więc skrypt w jQuery który tę wartość odczytuje i następnie powinien do takowego skryptu wysłać.
$("document").ready(function(){ $("button.usun").on("click", function(event){ event.preventDefault(); $( "#dialog-confirm" ).dialog({ autoOpen: false, height: 400, width: 500, modal: true, buttons: { Usuń: function() { $( this ).dialog( "close" ); var id = $( event.target ).attr("name"); $.ajax({ type: "POST", data: id, URL: "delete/gallery.php", success: function(msg){ document.location.href = "delete/gallery.php" } }); }, Anuluj: function() { $( this ).dialog( "close" ); } } }); $( "#dialog-confirm" ).dialog( "open" ); }); });
No własnie.. powinien. Jednak coś musiałem sknocić i wartość ta wysłana nie zostaje. Jeśli zamiast $.ajax dam zwykłe alert (id), to wszystko jest w porządku i poprawna wartość zostaje wyświetlona. Jeśli jednak chcę ją wyświetlić za pomocą PHP, okazuje się, że skrypt nic nie dostaje, albo przynajmniej twierdzi że nic nie dostał. Oto zawartość pliku "delete/gallery.php"
<?php $id = $_POST['id']; } else { } ?>
Proszę o pomoc. Zapewne coś robię źle, ale myśle że po to na forum jesteśmy żeby sobie pomagać. Przynajmniej staram się czegoś nauczyć zamiast siedzieć z piwem w ręku

Pozdrawiam.