Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html] Obrazek obok linku w wynikach wyszukiwania
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
adamantd
Witam,
chciałbym tak zoptymalizować swoją stronę, żeby w wynikach wyszukiwania po wpisaniu różnych słów kluczowych, kiedy wyświetli się link do jednego z moich artykułów, obok linku pojawiło się zdjęcie. Chcę, żeby było to zdjęcie artykułu (każdy artykuł u mnie zawiera przynajmniej jedno zdjęcie) -a nie zdjęcie autora. Niestety w internecie widzę jedynie informację na temat tego jak wstawić zdjęcie autora po przez integrację z Google+ . Dzisiaj jednak po wpisaniu w wyszukiwarkę hasła "karp wigilijny przepis" moim oczom ukazał się link ze zdjęciem gotowego karpia a nie autora artykułu -chyba, że napisał go sam Karp ;P Przyglądam się kodowi strony tej i jeszcze innej podobnej gdzie jest ten sam efekt i nie widzę w sekcji head nic specjalnego -jedynie integracja z FB

Jak to można zrobić?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi
timon27
Czemu musisz robić to przez wtyczki?
Skoro to twoja strona i twoje artykuły, to przecież bazę zdjęć do artykułów masz.
Więc pobierasz zdjęcie z bazy.
adamantd
Źle wytłumaczyłem dlatego źle mnie zrozumiałeś smile.gif
Mam na myśli wyniki wyszukiwania w Google a nie na mojej stronie.

Po wpisaniu w wyszukiwarce Google np "pozycjonowanie blog" Google pokazuje wyniki i przy niektórych linkach jest zdjęcie autora co bardzo zwiększa klikalność, procentowo zwiększa prawdopodobieństwo, że użytkownik wybierze właśnie ten a nie inny adres strony.

W internecie znalazłem kilka informacji jak zamieścić obok właśnie takich linków w wynikach wyszukiwania Google zdjęcie autora artykułu i że robi się to przez integrację z Google+. Autor musi mieć tam swoje konto itd. Nigdzie jednak nie ma informacji jak zrobić, żeby przy takich linkach widniało zdjęcie które jest głównym zdjęciem artykułu zamiast zdjęcia autora. Jest to możliwe do osiągnięcia, co widać na przykładzie filmików youtube, gdzie w wynikach wyszukiwania w wyszukiwarce Google obok linku do danego filmu pokazuje się miniaturka filmiku. Innym przykładem jest to co napisałem w pierwszym poście -po wpisaniu "karp wigilijny przepis" w wynikach pokazują się linki do stron z przepisami a jeden z nich ma obrazek karpia.

Taki właśnie efekt chcę osiągnąć -pytanie jak to zrobić ew. gdzie znaleźć na ten temat informację?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.