Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiana ścieżki root'a przy wyświetlaniu zasobów z innej domeny
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Bartek91
U siebie na stronie, która znajduje się pod domeną xxx.pl pobieram kod źródłowy z innej strony np. yyy.pl i go wyświetlam.

Problem jest taki, że jak pobrana strona ma w kodzie ścieżkę np src="/obrazki/obrazek.jpg" to w rezultacie próbuje się wyświetlić xxx.pl/obrazki/obrazek.jpg i pokazuje się, że nie znaleziono pliku. Chciałbym żeby wyświetlał się ten obrazek ze strony yyy.pl - czyli yyy.pl/obrazki/obrazek.jpg

Czy da się jakoś ustawić tą ścieżkę żeby strona myślała że się znajduje w yyy.pl i stamtąd pobierała zasoby?
Próbowałem jakieś location.replace, document.domain ale to przekierowuje na tamtą stronę, a mi zależy żeby wyświetliła się strona z mojego serwera.

Ktoś ma jakiś pomysł jak to można wykonać?
Z góry dziękuję za jakieś wskazówki.
dzastin
Czy jesteś właścicielem obu serwerów (lub masz odpowiednie zgody na takie hotlinkowanie)? Jaki jest cel i kontekst tego manewru? Na razie to wygląda na niezgodne z prawem lub mocno przekombinowane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.