Mam następujący problem:

Posiadam skrypt kalendarza w którym można dodawać wydarzenia w określonym dniu. Problem jest taki, że nie wyświetla on dni z polskimi znakami czyli: niedziela jest, ale poniedziałek się już nie wyświetla bo jest "ł" (tak samo środa i piatek).
Skrypt automatycznie bo zainstalowaniu chyba sam zczytał, że lokalizacja to Polska i zaimportował od razu polskie dni. Skryp oczywiście ma szereg plików, jednakże wyodrębniłem 1 w którym może znajdować się błąd (linia nr. 230?):

Link do kodu

Funkcja gmmktime może tam być problemem, ale nie jestem pewien, najlepiej byłoby na sztywno przydzielić dni w tablicy, ale nie wiem czy reszta później się nie posypie.

1. <tr><th style="background:#e4e2e3; -moz-border-radius: 4px;
  2. -webkit-border-radius: 4px;
  3. -khtml-border-radius: 4px;
  4. border-radius: 4px;;color:#201000;" abbr="Niedziela">Niedziela</th><th style="background:#e4e2e3; -moz-border-radius: 4px;
  5. -webkit-border-radius: 4px;
  6. -khtml-border-radius: 4px;
  7. border-radius: 4px;;color:#201000;" abbr=""></th><th style="background:#e4e2e3; -moz-border-radius: 4px;
  8. -webkit-border-radius: 4px;
  9. -khtml-border-radius: 4px;
  10. border-radius: 4px;;color:#201000;" abbr="Wtorek">Wtorek</th><th style="background:#e4e2e3; -moz-border-radius: 4px;
  11. -webkit-border-radius: 4px;
  12. -khtml-border-radius: 4px;
  13. border-radius: 4px;;color:#201000;" abbr=""></th><th style="background:#e4e2e3; -moz-border-radius: 4px;
  14. -webkit-border-radius: 4px;
  15. -khtml-border-radius: 4px;
  16. border-radius: 4px;;color:#201000;" abbr="Czwartek">Czwartek</th><th style="background:#e4e2e3; -moz-border-radius: 4px;
  17. -webkit-border-radius: 4px;
  18. -khtml-border-radius: 4px;
  19. border-radius: 4px;;color:#201000;" abbr=""></th><th style="background:#e4e2e3; -moz-border-radius: 4px;
  20. -webkit-border-radius: 4px;
  21. -khtml-border-radius: 4px;
  22. border-radius: 4px;;color:#201000;" abbr="Sobota">Sobota</th></tr>

P.S. Wiem, że może być to wróżenie z fusów, ale jakby się ktoś tego zadania podjął to byłbym wdzięczny wink.gif

Sam sobie odpowiadam wink.gif

Należało dodać:
setlocale(LC_ALL, 'pl_PL.UTF8');
Źródło: oczywiście manual PHP.