Posiadam skrypt kalendarza w którym można dodawać wydarzenia w określonym dniu. Problem jest taki, że nie wyświetla on dni z polskimi znakami czyli: niedziela jest, ale poniedziałek się już nie wyświetla bo jest "ł" (tak samo środa i piatek).
Skrypt automatycznie bo zainstalowaniu chyba sam zczytał, że lokalizacja to Polska i zaimportował od razu polskie dni. Skryp oczywiście ma szereg plików, jednakże wyodrębniłem 1 w którym może znajdować się błąd (linia nr. 230?):
Link do kodu
Funkcja gmmktime może tam być problemem, ale nie jestem pewien, najlepiej byłoby na sztywno przydzielić dni w tablicy, ale nie wiem czy reszta później się nie posypie.
-webkit-border-radius: 4px; -khtml-border-radius: 4px; -webkit-border-radius: 4px; -khtml-border-radius: 4px; -webkit-border-radius: 4px; -khtml-border-radius: 4px; -webkit-border-radius: 4px; -khtml-border-radius: 4px; -webkit-border-radius: 4px; -khtml-border-radius: 4px; -webkit-border-radius: 4px; -khtml-border-radius: 4px; -webkit-border-radius: 4px; -khtml-border-radius: 4px;
P.S. Wiem, że może być to wróżenie z fusów, ale jakby się ktoś tego zadania podjął to byłbym wdzięczny

Sam sobie odpowiadam

Należało dodać:
setlocale(LC_ALL, 'pl_PL.UTF8');
Źródło: oczywiście manual PHP.