Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przeniesienie focusu do kontenera
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
zwora
Witam,

Mam stronę z dynamicznie tworzoną treścią na podstawie danych z bazy. Treść ładuję do zmniennej, a następnie zmienną do kontenera za pomocą metody innerHTML. Kontener jest divem w innym (głównym) kontenerze. Jak załaduję treść to dla kontenera robię visibility="visible". Problem w tym, że aktywnym elementem jest nadal to co pod nowo załadowanym kontenerem, czyli główny kontener. Do tej pory mi to nie przeszkadzało, ale muszę używać aplikacji www na tablecie i kontener na wierzchu nie mieści się w oknie. I nie mogę go przesuwać, bo nie jest aktywny i przesuwa mi się kontener pod spodem (główny).

Co można zrobić, żeby temu zapobiec?

Dziękuję za odpowiedzi.
trueblue
Spróbuj po prostu nadać mu focus po sukcesie Ajaxa: element.focus();
zwora
Dzięki za odpowiedź. A w którym miejscu mam zrobić ten focus? We funkcji wywołującej uzupełnainie nowego kontenera? W tym momencie w kontenerze głównym mam przycisk, który wywołuje funkcję ładującą nowy kontener. W tej funkcji wywoływana jest funkcja ajaxowa (sendRequest(url_do_skryptu_php,nowy_kontener,dodatkowe_parametry)). Czy ten focus mam zrobić w linijce następującej po tym wywołaniu funkcji ajaxowej?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.