Bart123
18.05.2014, 22:54:58
Jeżeli nie piszę w dobrym miejscu, to pokierujcie mnie, gdzie powinienem takie pytanie zadać.
A więc sytuacja jest taka. Mam plik settings.xml, w którym zawarte są ustawienia slidera - typu wysokość, szerokość itp.
Wszystkie te dane wyświetlam na stronie pobierając je z pliku. Wartości, np. Width:600 height:500 wyświetlam w polach input tak jak w formularzu.
I teraz pytanie: Czy istnieje możliwość takiego połączenia pól input z plikiem xml, by w momencie wpisywania nowej wartości np width:1000 zamiast 600, wartość width zmieniała się także w pliku settings.xml?
Bardzo proszę o pomoc.
P.S daleko mi do lenia, dlatego po napisaniu tego pytania, sam staram się znaleźć rozwiązanie. Jeżeli znajdę - powiadomię.
Sephirus
19.05.2014, 08:08:21
Nie ma magicznej metody na coś takiego. Musisz po wysłaniu forma z takimi inputami nadpisać ten plik XML. Możesz do tego użyć chociażby simplexml za pomocą którego wczytasz plik jako obiekt, nadpiszesz podane wartości i go zapiszesz.
Bart123
19.05.2014, 12:55:53
<?php
$xml=simplexml_load_file($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/1/wp-content/flashxml/3d-carousel-menu-as3-fx/settings.xml');
$ml = "xml.php";
$wynik = "wynik";
if (!isset($_GET['ajax'])){
echo '<div class="parental">';
echo "<button class='parent' onClick='ajax(\"".$ml."?ajax=1\",\"".$wynik."\")'>General</button>";
echo '<div id="wynik">';
echo '</div>';
echo '</div>';
}
else{
foreach($xml->General_Properties ->children() as $child) { //druk dzieci tylko przy ajaxie
$arr = $child->attributes();
echo $child->getName();
echo "<br><form action='' method='POST'><input type='text' name='value' value=" .$arr["value"].">";
echo "<input tye='submit' value='zapisz'/>";
echo "</form><br>";
MÓGŁBY MI KTOŚ WYJAŚNIĆ DLACZEGO POLE SUBMIT WYŚWIETLA SIĘ JAKO POLE TEKSTOWE, A NIE JAKO PRZYCISK?
trueblue
19.05.2014, 13:40:24
Bo znów literówkę zrobiłeś.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.