Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problm z range
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
koniol2
Mam taki kod
Kod
                  <ul id="suw">
                                    <li class="bold">2. CZY PRZESZKODY NA TRASIE MAJĄ BYĆ (zaznacz  procentowo np. błoto 30% woda 30% podbiegi 20% bieg rzekami 20%)</li>
                                    <li class="suwak">PRZESZKODY BŁOTNE<input type="range" class="one" min="0" max="100" value="0" name="przeszkody"><span class="due"></span> &#37</li>
                                    <li class="suwak">PRZESZKODY WODNE<input type="range" class="one" min="0" max="100" value="0" name="przeszkody"><span class="due"></span> &#37</li>
                                    <li class="suwak">PODBIEGI POD GÓRE <input type="range" class="one" min="0" max="100" value="0" name="przeszkody"><span class="due"></span> &#37</li>
                                    <li class="suwak">TEREN PISZCZYSTY<input type="range" class="one" min="0" max="100" value="0" name="przeszkody"><span class="due"></span> &#37</li>
                                    <li class="suwak">TEREN SUCHY<input type="range" class="one" min="0" max="100" value="0" name="przeszkody"><span class="due"></span> &#37</li>
                                    <li class="suwak">DUKTY LESNE<input type="range" min="0" max="100" value="0" name="przeszkody"><span class="due"></span> &#37</li></ul>

proszę o pomoc w przerobienu z js chce żeby po przesunięciu któregoś suwaka np na 20% to nie będzie możliwe przestawienie następnego na 90 % tylko na 80%
mam taki kod js
Kod
onload = function() {
var $ = function(cl) {
return document.querySelectorAll(cl);
};
        $('.one').oninput = function() {
var total = 100;
        $('.due').innerHTML = this.value;
};
        $('.one').oninput();

};
tzm
  1. <div id="scene1">
  2. <h1>Wpisz rozmiar koloni</h1>
  3. <div id="start_game">
  4. <label oninput="totalRows.value = rows.valueAsNumber">Ilość wierszy:
  5. <input name="rows" id="rows" type="range" min="10" max="50" value="0">
  6. <output for="rows" name=totalRows>10</output>/50</label><br />
  7. <label oninput="totalColumns.value = columns.valueAsNumber">Ilość wierszy:
  8. <input name="columns" id="columns" type="range" min="10" max="80" value="0">
  9. <output for="columns" name=totalColumns>10</output>/80</label><br />
  10. <input type="button" value="Rozpocznij grę o tron" onclick="valid();"/>
  11. </div>
  12. </div>

Ja dziś coś takiego stworzyłem i w sumie zadowolony jestem... analogicznie sobie przepisz i będzie hulać raczej. Nie wiem po co robisz to na listach skoro są gotowe elementy htmla do tego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.