od kilku dni walcze z pewnym problemem. Chodzi o wysylke formularza przez Jquery. Skrypt działa bez problemów na podstronie gdzie wyśtępuje 1 formularz.
Jednak na innej podstronie, gdzie tych formularzy mam 15, pojawia mi sie mnóstwo problemów. Z większością udało mi się uporać, jednak nie rozumiem dlaczego jquery nie "łapie" mi zmienionego id buttona.
Uprościłem skrypt do granic możliwości, aby nie wklejać tutaj dziesiątek kodu i sedno problemu jest zachowane, mianowicie:
<script> $(document).ready(function(){ $("a.link").click(function(e) { $(this).parent().find( "#btnSave" ).attr("id","btnSaveAkt"); }); $('#btnSaveAkt').click(function() { alert('test'); }); }); </script>
Czyli tak. Mam formularz z buttonem o id="btnSave". Po kliknięciu w link Zmien, jquery poprawnie zmienia mi id buttonu z btnSave na btnSaveAkt. Jednak po tej zmianie nie działa funkcja $('#btnSaveAkt').click(function()... (zaznaczam, ze musze uzyc funkcji zmiany ID ze wzgledu na to, ze na swojej podstronie mam 15 takich formularzy).
Może ktoś podpowiedzieć dlaczego?
Pozdrawiam,
AoW
PS) Skrypt mozna przetestowac tutaj: http://mapaszczecina.vdl.pl/jquery/index.php