Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP] Wyrażenia regularne PHP vs. jQuery.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tzm
Taka bardziej ciekawostka niż pilna sprawa teraz, nie potrzebuję tego na teraz a może na któryś inny dzień.

Potrzebuję sobie stworzyć narzędzie do rozbijania ankiet na części pierwsze.

Wersję zautomatyzowaną napisałem na wyrażeniach regularnych które działają tak:

1. pytanie
()odpowiedz dobra
[]odpowiedz zla
[]odpowiedz zla
[]odpowiedz zla

Drugą wersję zacząłem pisać w jQuery na zasadzie interfaceu bardziej przyjaznego użytkownikowi, tz tworząc nową ankietę odpytuję użytkowników ile będzie w niej pytań i tworze na podstawie tego listę, zanim jednak ktoś będzie miał możliwość wpisać pytanie, pytam go ile będzie dla pytania odpowiedzi, taki step to step, po wpisaniu pytania i odpowiedzi istnieje już tylko możliwość zdefiniowania która odpowiedz jest dobra a która zła i na podstawie tego generuję ankietę.

I tutaj mnie zastanawia co jest tak na prawdę lepsze? Biorąc pod uwagę że ktoś ma gotowca, wystarczy że wejdzie w jakiś normalniejszy edytor tekstowy i ustawi dla wszystkich odpowiedzi [], i poprawi tylko te które mają dobrą odpowiedź na (), po tym już problemu nie ma, ctrl+c,v i wszystko działa. Lecz wiadomo... nie którzy są tak leniwi że trzeba taki graficzny bajer zrobić.

Z czego jednak sami byście woleli skorzystać? 3 sekundy w notepadzie, czy 3 minuty pisania ręcznego?
nospor
1) A po grzyba w tytule dajesz coś o wyrażeniach regularnych, skoro w tresci nie masz nic o tychże wyrażeniach
2) Skoro robisz dynamiczne pytania w jQuery, to nie ma sensu pytac sie go ile ma pytan i ile ma miec odpowiedzi. Dajesz poprostu + jak ktoś go klinie to dodaje mu sie kolejne pytanie. Identycznie robisz z odpowiedziami. Dajesz + i jak ktos go kliknie to ma kolejną odpowiedz. Dodatkowo mają byc KASOWANIKI, ktorych klikniecie spowoduje kasace danego pytania oraz danej odpowiedzi. Jako bajer mozesz tez dodac MOVE UP, MOVE DOWN.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.