Taka bardziej ciekawostka niż pilna sprawa teraz, nie potrzebuję tego na teraz a może na któryś inny dzień.
Potrzebuję sobie stworzyć narzędzie do rozbijania ankiet na części pierwsze.
Wersję zautomatyzowaną napisałem na wyrażeniach regularnych które działają tak:
1. pytanie
()odpowiedz dobra
[]odpowiedz zla
[]odpowiedz zla
[]odpowiedz zla
Drugą wersję zacząłem pisać w jQuery na zasadzie interfaceu bardziej przyjaznego użytkownikowi, tz tworząc nową ankietę odpytuję użytkowników ile będzie w niej pytań i tworze na podstawie tego listę, zanim jednak ktoś będzie miał możliwość wpisać pytanie, pytam go ile będzie dla pytania odpowiedzi, taki step to step, po wpisaniu pytania i odpowiedzi istnieje już tylko możliwość zdefiniowania która odpowiedz jest dobra a która zła i na podstawie tego generuję ankietę.
I tutaj mnie zastanawia co jest tak na prawdę lepsze? Biorąc pod uwagę że ktoś ma gotowca, wystarczy że wejdzie w jakiś normalniejszy edytor tekstowy i ustawi dla wszystkich odpowiedzi [], i poprawi tylko te które mają dobrą odpowiedź na (), po tym już problemu nie ma, ctrl+c,v i wszystko działa. Lecz wiadomo... nie którzy są tak leniwi że trzeba taki graficzny bajer zrobić.
Z czego jednak sami byście woleli skorzystać? 3 sekundy w notepadzie, czy 3 minuty pisania ręcznego?