Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jaki skrypt do auto resize height iframe?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
marcus755
jaki działający skrypt do auto resize height iframe?
czyli skrypt, który by dostosowywał się do wysokości contentu w nim działąjący w starym jquery 1.7.2 albo niżej,
lub napisamym w samym javasript...
ktoś zapoda linka?
Przekopałem sporo postów na różnych serwisach i przetestowałem sporo skryptów i nie działają, a zależy mi na skrypcie działąjacym na starszych wersjach jquery, bo mam stronę, na której wiele skryptów działa na tym właśnie starym jquey, a nie nowych i przeróbka ich wszystkich była by bardzo pracochłonna, a czasu nie mam...
trueblue
Coś takiego?
  1. parent.window.document.getElementById('id_iframe').height=tu wysokość contentu
marcus755
chodzi mi o to by iframe (ramka) była automatycznie "wypychana" w zależności od contentu w niej zawartym,
np. w iframe jest strona z linku zewnętrznego, ma ona kilka zakładek, każda podstrona ma różną wysokość z racji różnej zawartości contentu...
trueblue
No więc w kodzie JS tej ramki wywołujesz powyższy kod, wstawiając wysokość jej contentu/jakiegoś elementu.
marcus755
...a ja słyszałem, że jest to możliwe jedynie wtedy gdy obie strona, zarówno ta strona, która ma w sobie iframe, oraz strona, która jest wyświetlana w iframe - są w tej samej domenie,
a gdy zaciągamy stronę z innego serwera, znajdującą się pod inna domeną, to podobno ze względów bezpieczeństwa nie da rady w javascript zrobić takiego myku...
trueblue
Może po prostu warto spróbować.
marcus755
Nie działa, a szkoda...
Zadziałałoby, gdybym miał dostęp do źródła zawartości iframe'a - a nie mam...
...bo to zewnętrzna strona, na innym serwerze i pod inna domenę,
ale dzięki za chęć pomocy:-)
trueblue
A atrybut onload dla iframe? Nie musisz mieć dostępu do docelowej strony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.