Jedno zapytanie, duże i ważniejsze
$query="SELECT SUM(orderproduct.qty), orderproduct.pricenetto, orderproduct.vat, orderproduct.productid, orderproduct.price, orderproduct.name, product.buyprice, product.stock, product.producerid, producertranslation.seo FROM orderproduct INNER JOIN product ON orderproduct.productid = product.idproduct LEFT JOIN producertranslation ON product.producerid = producertranslation.producerid WHERE orderproduct.name LIKE '%$search%' AND CASE WHEN '$producent' >= 1 THEN product.producerid = '$producent' ELSE 1=1 END AND orderproduct.adddate BETWEEN '$date1' AND '$date2' GROUP BY orderproduct.productid, orderproduct.price ORDER BY $sort ";
I drugie zapytanie, które chciałbym "podpiąć" pod to pierwsze :
$query="SELECT product.idproduct, SUM(productattributeset.stock) FROM product LEFT JOIN productattributeset ON productattributeset.productid = product.idproduct";
Nie mogę połaczyć tych zapytań, wychodzą mi cuda ponieważ mam kolumnę 'stock' w 2 tabelach. Więc wymyśliłem, że zrobię 2 osobne, i scalę wyniki.
Mam komendę, która generuje wyniki dużego zapytania
[...] [...] }
(oczywiście uproszczone).
I teraz chciałbym, żeby w tej pętli while wpisać komendę, która z wyników małego zapytania ściągnie wartość SUM(productattributeset.stock) dla danego $row['productid']