Gitrix
4.12.2014, 17:33:04
(function(a
){a
.fn
.customcheckbox
=function(){return this
.each(function(){obj
=a
(this
);var b
=obj
.html
(); var c=obj.attr("name");var e="customcheckbox_"+c;var f="checkbox_"+c;var d='<a href="" class="checkbox" id="'+e+'"><small></small>
</a>';obj.after(d);obj.attr("id",f);if(obj.attr("checked")){a("a#"+e).addClass("on")}else{a("a#"+e).addClass("off")}a("a#"+e).click(function()
{var g=a(this);if(g.hasClass("on")){g.find("small").stop().animate({left:23});g.removeClass("on").addClass("off");a("input#"+f).removeAttr("checked")}else{
g.find("small").stop().animate({left:0});g.removeClass("off").addClass("on");a("input#"+f).attr("checked","checked")}return false})})}})(jQuery);
Problem w tym,że jeśli ustawie na "on" i klikne submit wyświetla się strona.pl/?checkbox=on
a jeśli ustawie na off nic się nie wyswietla
Link do całego kodu
http://ingitre.netai.net/Admin/js/global.js
trueblue
4.12.2014, 18:01:09
Masz ustawione value dla checkboxa (w kodzie html)?
Gitrix
4.12.2014, 18:02:06
<?php
include "cf.php";
$stan = $row['stan'];
if($stan == off)
{
echo '<input type="checkbox" class="checkbox" name="checkbox">'; }
elseif($stan == on)
{
echo '<input type="checkbox" class="checkbox" name="checkbox" checked="checked">'; }
?>
<input type="submit" value="Save">
</form>
to ma się samo zmieniać
trueblue
4.12.2014, 18:12:24
Jeśli nie masz value dla checkboxa, to będzie wysyłać wartość "on" w przypadku gdy jest checked.
Jeśli nie jest checked, nigdy nie jest wysyłany jako parametr.
EDIT:
$stan == 'on'
Gitrix
4.12.2014, 18:18:17
<a href="" class="checkbox" id="
jak wynika z kodu samo się ustawia id,a więc html nie ma tu nic do tego
trueblue
4.12.2014, 18:23:31
Nie wspominałem o id, tylko o value. Jeśli checkbox nie ma tego atrybutu, a jest wysyłany jako checked, to parametr przyjmuje wartość "on".
Natomiast w kodzie php źle porównujesz zmienną.
Gitrix
4.12.2014, 18:25:47
to jak mam to zrobić?
bo próbuje i próbuje i nic
trueblue
4.12.2014, 18:30:57
Dodać atrybut value do obydwu typów checkboxów generowanych w php.
Np. value="1".
I poprawić porównanie on. Off nie jest potrzebne, a wręcz niepoprawne, według tego co pisałem wyżej.
Gitrix
4.12.2014, 18:33:57
ale gdy ustawia w php value="1" to nawet gdy zmienię przycisk na off nadal będzie miało wartosć 1
EDIT
dobra kapuje o co chodzi,ale w off nadal nie przekazuje się zmienna mimo to,że wpisałem value
on działa bez zarzutów
EDIT
poddaję się
trueblue
4.12.2014, 19:05:29
Nie przekazuje, więc jest off.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.