Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Porządki na forum
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
dragossani
Ci bardziej spostrzegawczy, pewnie już zauważyli, że liczba użytkowników forum spadła nagle prawie o połowę. Kto czytał świątecznego maila, wie dlaczego. :wink:
Seth
Brawo smile.gif

Ja bym jeszcze sugerowal dodac skrypt usuwajacy osoby po dluzszym okresie nie logowania (np 7miesiecy), uprzednio poinformowawszy ta osobe.
dragossani
Da się zrobić. rolleyes.gif Lekko rozbuduję mój skrypt, którym teraz usuwałem userów i po sprawie.

Dla dociekliwych: wbrew pozorom takie usunięcie usera to nie jedno zapytanie, tylko modyfikacja 12 tabel. 8O
[Regis]
Cytat
Dla dociekliwych: wbrew pozorom takie usunięcie usera to nie jedno zapytanie, tylko modyfikacja 12 tabel. 8O

Heh - w koncu phpBB jest dosc rozbudowane - sam kiedys sie niezle zdziwilem, jak chcialem wychlastac kilku userow i uparlem sie, zeby napisac do tego skrypt. Po ogledzinach stwierdzilem, ze recznie bedzie szybciej (tj. przez panel administracyjny)

Co do usuniecia tych userow - i bardzo dobrze smile.gif Tym lepiej, ze moze jak mi sie zachce, to zaloze sobie nowe konto na nicka Regis, bo do oryginalnego zapomnialem hasla, a przypomnienie go nie dalo efektu : Ale do rzeczy - byle wiecej takich akcji smile.gif Ten pomysl Setha jest dobry, ale ja mysle, ze 7 miesiecy to tak ni w piec ni w dziewiec - pelny rok, albo pol smile.gif
DeyV
A ja sie tylko zastanawiam, jak będą (są) oznakowane te posty, które zostały napisane przez już nieistniejacych userów?
A nie chce mi ise ich szukać smile.gif
dragossani
Nie ma takich postów. laugh.gif Wywalałem tylko userów z 0 wysłanych wiadomości. Mogę wywalić kogoś kto ma kilkaset postów to od razu zobaczymy jakie są efekty. Ktoś na ochotnika? aaevil.gif
Sir Blade
jako admin powinienes swiecic przykladem winksmiley.jpg
kurtz
Cytat
Ci bardziej spostrzegawczy, pewnie już zauważyli, że liczba użytkowników forum spadła nagle prawie o połowę. Kto czytał świątecznego maila, wie dlaczego. :wink:
eh.. a moze wreszcie komus by sie chcialo poprawic date przylaczenia co niektorych? 1970 rok jako data przylaczenia robi niezla reklame ;)
i dla dociekliwych to pewnei w 1 zapytaniemudalo sie zrobic ;)))

pozdrawiam
Seth
Kurtz w koncu sie pokazales. Mam nadzieje, ze dolaczysz do developerow smile.gif
kurtz
Cytat
Kurtz w koncu sie pokazales. Mam nadzieje, ze dolaczysz do developerow :)
a to nie do mnie pytanie misiek.. ;)

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.