karmelik
4.02.2015, 08:33:31
Witam, potrzebuje ustawic ponad 10 000 przekierowań z poprzednich adresów sklepu internetowego na nowe. Bez problemu mogę to zrobić w htaccess ale zastanawiam się czy nie ma jakiegoś limitu ? Ewentualnie może lepiej zrobić przekierowanie w index.php w którym wczyta się tablica z przekierowaniami i jeśli znajdzie przekierowanie to http 301. Co myślicie że będzie najodpowiedniejsze dla takiej liczby adresów ?
nospor
4.02.2015, 08:51:45
Naprade kazdy adres jest tak rozny ze musisz robic 10000 elementow w tej tablicy? Naprawde nie ma zadnego wzoru lub kilku wzorow? Bo jesli są, to obrabiasz je w php i po sprawie
Pyton_000
4.02.2015, 08:51:50
zdecydowanie index.php
jak wpakujesz taki plik do .htaccess i niedaj.. trafisz na link z końca listy to Apache się powiesi z rozpaczy
karmelik
4.02.2015, 09:13:32
@nospor tak, np. cos takiego: z /product/list/Id/15277 na lozka/review-b24.html
ok, to teraz pytanie, lepiej zeby w kazdym wywolaniu kazdej strony index.php pytal bazy danych czy jest przekieorwanie i jakie, a jesli jest to 301 czy lepiej zrobic tablice i ja wczytywac do pamieci non stop ? Oba rozwiazania mi nie pasuja ale nie moge miec 2 takich samych url na jednym sklepie a tam jest tego sporo ...
nospor
4.02.2015, 09:15:39
Faktycznie masz cudne zamiany... zero wzoru

Lepiej zrob tabele w bazie, zaloz indeks na link szukany. Bedzie to dzialac szybko. Tablica w php z 10tys elementow nie jest najlepszym pomyslem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.