Mam takowy problem, którego kompletnie nie umiem zrobić. Muszę zrobić projekt, w którym mam takie oto zadanie:
"Utwórz kalendarz tygodniowy z przyciskami nawigacyjnymi który wyświetli nr aktualnego tygodnia, wyróżnij aktualna datę oraz nazwę miesiąca. Przyciski pozwalają przełączać się między tygodniami."
Znalazłem taki oto kod, ale nie wiem jak go przerobić, żebym mógł przełączać się co tydzień i żeby wyświetlał tylko jeden tydzień a nie cały miesiąc.
Za pomoc z góry dziękuję.
<?PHP function printCalendar() { if($dayofweek == 0) $dayofweek = 7; if($firstdayofmonth == 0) $firstdayofmonth = 7; switch($monthNum){ case 1 : $monthName = "Styczeń";break; case 2 : $monthName = "Luty";break; case 3 : $monthName = "Marzec";break; case 4 : $monthName = "Kwiecień";break; case 5 : $monthName = "Maj";break; case 6 : $monthName = "Czerwiec";break; case 7 : $monthName = "Lipiec";break; case 8 : $monthName = "Sierpień";break; case 9 : $monthName = "Wrzesień";break; case 10 : $monthName = "Październik";break; case 11 : $monthName = "Listopad";break; case 12 : $monthName = "Grudzień";break; } ?> <TR> <TD align="center" bgcolor="pink">Pn</TD> <TD align="center" bgcolor="pink">Wt</TD> <TD align="center" bgcolor="pink">Sr</TD> <TD align="center" bgcolor="pink">Cz</TD> <TD align="center" bgcolor="pink">Pi</TD> <TD align="center" bgcolor="pink">So</TD> <TD align="center" bgcolor="pink">Nd</TD> </TR> <? $j = $daysofmonth + $firstdayofmonth - 1; for($i = 0; $i < $j; $i++){ if($i < $firstdayofmonth - 1){ continue; } if(($i % 7) == 0){ } if(($i - $firstdayofmonth + 2) == $dayofmonth){ $color = "yellow"; } else{ $color = "green"; } } } printCalendar(); ?>