No już nie mam pomysłu dlaczego insert nie dodaje rekordu do bazy.
Kod wygląda tak:
<center><form action="" method="POST" > <input type="hidden" name="action" value="submit"> Nazwa produktu:<br> <input name="nazwa_towaru" type="text" value="" size="30"/><br> Cena:<br> <input name="cena" type="text" value="" size="30"/><br> Ilosc:<br> <input name="magazyn" type="text" value="" size="30"/><br> <br> <input type="submit" value="Wyślij"/> </form></center> <? include "login.php"; $nazwa_towaru = $_POST['nazwa_towaru']; $cena = $_POST['cena']; $magazyn = $_POST['magazyn']; if($nazwa_towaru and $cena and $magazyn) { //dodawanie rekordu do tabeli $ins = mysql_query("INSERT INTO towary VALUES nazwa_towaru='$nazwa_towaru', cena='$cena', magazyn='$magazyn'"); } ?>
w pliku login.php jest konfiguracja połączenia z bazą danych. Include działa dobrze bo w innym pliku wyświetla zawartość bazy, ale w tym przypadku nie zmienia nic w bazie.
Nie wiem czy znaczenie ma, że tabela towary ma strukturę ID, KATEGORIA, nazwa_towaru, cena, magazyn a ja dodaję tylko 3 pola jako nowy rekord?
Id jest increment więc samo się zwiększy, kategoria mam zaznaczone, że może być puste.