Chcę na stronie zrobić listę rozwijalna połaczoną z bazą danych, która po wybraniu miasta z listy wyświetli jego dane geograficzne.
Mój problem polega na tym, że po kliknięciu na wybrane miasto nic się nie dzieje.
Czytałem manuale m. innymi na www.w3schools.com/, stackoverflow.com/questions i tym podobnych portalach, ale nie znalazłem rozwiązania.
Próbowałem z GET i POST, ale dalej w momencie kliknięcia pokazuje musisz wybrać miasto.
Z góry dziękuje za pomoc!
P.S. sprawa jest pewnie banalnie prosta, ale ja spędziłem nad znalezieniem rozwiązania 2 dni.
<?php $zapytanie = "select id, nazwa, latitude, longitude from miasta"; $wynik = $db->query($zapytanie); $ile_znalezionych = $wynik->num_rows; echo '<form action="miasta.php" method="GET"> <select name="miasta">'; for ($i=0; $i <$ile_znalezionych; $i++){ //pętl asprawdza ile wierszy jest w tabeli w bazie danych i tworzy tyle razy wiersz option $wiersz = $wynik->fetch_assoc(); } echo '</select> </form>'; // po wybraniu powinno wyświetlić nazwę miasta i współrzędne geograficzne np. Warszawa-21.23, 53.41 } else{ //jeśli nie wybrano miasta } ?>